Solidaritat

Una subhasta de donacions per a projectes del Raval recull 39.000 euros

L'acte, presentat per Gemma Nierga i Brigitta Lamoure, aconsegueix fons per a tres propostes socials d'entitats del barri de Barcelona

2 min
Brigitta Lamoure, al Liceu, en un moment de l'acte organitzat per la Fundació Tot Raval.

Barcelona"Proposo un match de 600 euros", diu un home, després d'alçar la mà en representació del restaurant Casa Leopoldo. O sigui: es compromet a donar 600 euros si entre la resta de públic igualen la quantitat que ha proposat. Ho fan en pocs minuts. I després continuen les donacions individuals. Veïns de Barcelona i representants d'empreses, fundacions i entitats alcen la mà per oferir des de 50 euros fins a 1.000 als projectes escollits. La subhasta, organitzada per la Fundació Tot Raval amb la col·laboració del Liceu, aconsegueix recollir en només un vespre més de 39.000 euros per a tres projectes socials del barri barceloní. L'acte de Suma pel Raval és el primer cercle de suport organitzat a Catalunya, un format que recorda les gales benèfiques de les pel·lícules de Hollywood, i que funciona: les donacions s'animen les unes a les altres.

La periodista Gemma Nierga i l'activista i cupletista Brigitta Lamoure presenten l'acte al Saló dels Miralls, després d'una actuació del cor de l'òpera La gata perduda a les escales del Liceu. Entre totes dues expliquen el funcionament: primer, cada projecte fa una breu presentació, després, els seus responsables surten de la sala i comença la subhasta. Els tres projectes afavorits són Cosim comunitats, dissenyem futur, de Diàlegs de Dona, que forma dones migrants en tècniques de costura i confecció occidentals; Entre-Dones, del Gimnàs Social Sant Pau, que ajuda la salut física i mental de dones sense llar; i Equitat menstrual, una iniciativa conjunta del Casal dels Infants, la Fundació Gavina i l'Associació Educativa Integral (AEI) del Raval, i el Centre Socioeducatiu Raval de la Fundació Pere Tarrés, per facilitar formació, compreses i tampons a noies joves del barri.

Entre ciutadans anònims i d'altres que diuen el seu nom, el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, fa una petita donació per a cada projecte. També en fan entitats com la Universitat de Barcelona, el Casino de Barcelona, el Museu de Cera o la Fundació la Caixa. Tot i que el vespre acaba amb una xifra de donacions que supera els 39.000 euros, encara se'n poden fer, continuen obertes fins a final de mes.

stats