Societat 16/06/2014

La família del jove empresonat pels aldarulls de Can Vies torna a demanar la seva llibertat

Els familiars de Sergi Rubia consideren un "error" la seva detenció i reclamen que es resolgui "de manera urgent"

Ara
2 min
L’advocada i la mare del Sergi Rubia, empresonat.

BarcelonaAl dia en què es compleixen 19 dies de la detenció de Sergi Rubia, el jove de 29 anys que va ser detingut al barri de Sants acusat d'haver intervingut en les mobilitzacions en suport de Can Vies, la família ha tornat a demanar la seva llibertat. A través d'un comunicat, els familiars han mostrat una vegada més la seva indignació per una detenció que consideren "un error" i reclamen que es resolgui de "manera urgent" la seva excarceració.

Rubia va ser portat el 30 de maig a declarar al jutjat de guàrdia juntament amb 29 detinguts més, sent l'únic d'ells que va prestar declaració. "Tots els detinguts, alguns dels quals amb imputació de càrrecs molt més greus, van ser posats immediatament en llibertat, excepte Rubia, que sense tenir antecedents, ni proves inculpatòries, va ingressar en presó preventiva", recorda la família. El dia 2 de juny van ser presentats recursos davant l'Audiència Provincial de Barcelona i davant el jutjat penal 28, sol·licitant la retirada de la mesura de presó, "però el seu cas segueix sense resoldre", lamenten.

"El Sergi és una persona sense cap tipus d'antecedents, que mai s'ha vist embolicat en cap conflicte ni està relacionat amb cap grup violent. Per contra és un jove compromès amb els valors de convivència, solidaritat i cohesió, la qual cosa demostra dia a dia", explica la família.

L'empresonament de Rubia ha rebut moltes mostres de solidaritat des de diversos àmbits i de diverses personalitats. La jornada castellera pel dret a decidir del passat dia 8 de juny, al costat de la reivindicació principal, també es va mostrar la solidaritat amb el membre dels Castellers de Barcelona empresonat pels fets de Can Vies. A més, s'han recollit 6.000 signatures que demanen la seva llibertat, que van ser lliurades al jutjat penal 28.

stats