EDUCACIÓ
Societat 14/02/2011

Ensenyament frena la implantació dels portàtils a l'aula

La consellera Rigau anuncia que el curs que ve no s'incorporaran els 40.000 alumnes previstos. Des que es va crear, l'eduCat 1x1 arrossega molts problemes de connexió

Isaac Salvatierra
2 min
Una aula 2.0 a l'institut Montgrós de Sant Pere de Ribes.

BarcelonaLa crisi obliga a aturar la digitalització de les escoles. El departament d'Ensenyament ha anunciat que el proper curs no s'incorporaran al programa d'ús del portàtil a l'aula els 40.000 alumnes previstos. La consellera Irene Rigau no ha deixat clar fins a quin punt la retallada serà total o si hi haurà part d'aquests 40.000 alumnes que sí que podran arrencar el curs amb el portàtil.

Aquells instituts que ja estiguin implantant aquesta iniciativa ho continuaran fent, però els que s'hi hagin d'incorporar de nou potser no ho faran. Rigau també ha assegurat que estan estudiant, des del vessant pedagògic i econòmic, els resultats d'aquest programa. El sistema EduCat 1x1 està funcionant a uns 600 instituts catalans. El projecte, que va néixer el curs passat, arrossega molts problemes, especialment per la mala connexió d'internet dels centres educatius. El programa està finançat a parts iguals per la Generalitat i pel govern espanyol.

Rigau ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa de presentació del procés de preinscripció escolar, que arrenca aquest dilluns.

El departament d'Ensenyament oferirà per al curs que ve 1.044.509 places en els diferents ensenyaments. L'oferta del Servei d’Educació de Catalunya significa un increment de 12.127 places respecte a les del curs anterior 2010-2011, quan la xifra va ser de 1.032.382 places. Una de les novetats de la preinscripció és la introducció del nou criteri de desempat. S’atorgaran 5 punts de desempat per a l’alumnat que hagi tingut pare, mare, tutor/a o germà escolaritzat en el centre on es presenta la sol·licitud. L’objectiu d’aquest punt de desempat és afavorir la implicació de les famílies en l’acció educativa dels centres. De les 1.044.509 places per al curs 2011-2012, un total de 711.593 places corresponen a l’escola pública i 332.916, a l’escola privada concertada.

stats