Societat 22/09/2014

Els estudiants Erasmus tenen més facilitats per trobar feina quan acaben la carrera

Brussel·les assegura que l'atur és un 23% més baix entre els joves que han estudiat a l'estranger

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEstudiar a un altre país amb la beca d'intecanvi universitari Erasmus posa les coses més fàcils a l'hora de trobar la primera feina. Segons un estudi que ha presentat la Comissió Europea, l'atur afecta un 23% menys els treballadors que van estudiar a una universitat estrangera. "Les conclusions de l'estudi d'impacte de l'Erasmus són d'una importància primordial en un context on l'atur dels joves té un nivell inacceptable a la UE", ha dit la comissària europea d'Educació, Androulla Vassiliou.

Segons l'estudi, nou de cada deu empresaris valoren en els candidats a ocupar vacants aptituds que reforcen el programa Erasmus, com la tolerància, la confiança en un mateix, la curiositat o la capacitat de resoldre problemes. L'estudi també subratlla la importància de viure en un altre país i aprendre un idioma estranger.

Els estudiants Erasmus estan més oberts a buscar i acceptar feines a altres països. Segons les dades de la CE, un 40% dels Erasmus van a viure a l'estranger un cop acaben la carrera. Un dels motius principals és l'amor: un 27% de les persones que van obtenir una beca Erasmus van trobar la seva parella durant la seva estada a l'estranger.

stats