Societat 20/01/2015

ERC de Gavà demana la destitució del cap de la Policia Local, procedent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, pel cas 'Ciutat morta'

L'exresponsable de la unitat d'informació del cos barceloní apareix al documental i va demanar que se censurés aquest fragment

Europa Press
1 min

GavàEl grup municipal d'ERC-Els Verds-Independents per Gavà ha exigit a l'alcaldessa de la ciutat que cessi Víctor Gibanel com a cap de la policia municipal, després dels fets denunciats pel documental 'Ciutat morta' sobre el cas 4-F, que es va produir quan ell era responsable de la unitat d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

En un comunicat, ERC assegura que si el cessament no es produeix en els pròxims dies portarà la proposta al pròxim ple municipal, que es farà el 29 de gener. El grup municipal republicà recorda que es va oposar al nomenament de Gibanel al ple del 18 de desembre del 2013.

L'actual cap de la policia municipal de Gavà va aconseguir que un jutjat obligués a retallar cinc minuts de l'emissió del documental 'Ciutat morta' al Canal 33 en al·legar que violaven el seu dret a l'honor, a la intimitat i a la imatge.

Gibanel ha convocat per a demà una compareixença pública en què llegirà un comunicat davant de les informacions publicades els últims dies sobre els fets esdevinguts a Barcelona el 4 de febrer del 2006 i sobre l'emissió del documental.

stats