Societat 06/04/2016

Una escola de Gavà denuncia abusos d’un home que es va colar al centre d'amagat

Un nen de 6 anys va denunciar que un desconegut li havia fet "pessigolles" i altres tocaments

Núria Martínez
2 min
L'escola Sagrada Família de Gavà

BarcelonaEls Mossos d’Esquadra han rebut una denúncia per presumptes abusos contra un home que poc abans de Setmana Santa es va colar al Col·legi Sagrada Família de Gavà (Baix Llobregat), segons ha pogut saber l’ARA. Els fets van passar al migdia en un dels passadissos del col·legi, quan al pati tenien lloc activitats extraescolars, com és habitual en el centre. El menor, de cicle inicial (entre 6 i 7 anys), va explicar immediatament a la seva família que un home desconegut li havia fet "pessigolles" i altres tocaments.

Va ser el mateix centre qui ho va comunicar als Mossos, arran de l’avís dels pares del nen, que posteriorment va presentar la denúncia, segons explica a aquest diari el director de l’escola, Xavier Valls, que ahir va voler transmetre el seu suport a la família i alhora va demanar precaució davant uns fets que s’estan investigant.

De moment, arran dels fets, el centre ha pres diverses mesures cautelars. Una d’elles ha estat tancar la porta d’accés principal a l’escola i l’altra instar els monitors a no perdre de vista "en cap moment" els nens. Dilluns vinent la direcció de l’escola es reunirà d’urgència per definir un protocol amb mesures més clares i contundents. Arran dels fets han presentat també un informe al departament d’Ensenyament.

Un centre religiós fundat als anys 50

El cas de presumptes abusos arriba enmig de l’escàndol per les denúncies d’abusos sexuals a diversos centres dels Maristes, que fins ara han presentat setze exalumnes, tretze de les quals correspondrien a delictes prescrits, segons va determinar fa unes setmanes la fiscalia.

El Colegio de los Hermanos, com és conegut a Gavà el col·legi que ha denunciat els presumptes abusos per part d’un home aliè a l’escola, va arribar al municipi als anys 50, quan un centre escolar per a l'educació dels fills dels treballadors de la fàbrica Roca Radiadors va demanar al Col·legi Sagrada Família Barcelona que una comunitat religiosa es fes càrrec de l’escola.

Així va ser com, l’octubre de 1952, va arribar a Gavà la comunitat dels Germans de la Sagrada Família de Belley. El col·legi, que des d’aleshores ha anat creixent en espais, té en l’actualitat una capacitat per a 1.250 alumnes, que van des d’educació infantil fins a Batxillerat.

stats