La fiscalia determina que 13 de les 16 denúncies per abusos sexuals contra Benítez han prescrit

Perquè un delicte d'aquest tipus no prescrigui s'ha de denunciar abans d'un període de cinc anys a comptar des de la majoria d'edat

La Fiscalia considera que 13 de les 16 denúncies per abusos sexuals contra el  pederasta confés Joaquin Benítez han prescrit. Així ho sosté en resposta al Jutjat d'instrucció 6 de Barcelona, que va demanar a les parts del cas pronunciar-se sobre si les acusacions havien prescrit, segons recull Europa Press.

Els delictes d'abusos sexuals a menors -com la majoria, amb excepcions com el terrorisme- prescriuen. Ho fan en funció de la gravetat i de la pena que comportarien. Perquè un delicte com el que els exalumnes dels Maristes denuncien pugui ser jutjat, el crim s'ha de denunciar abans d'un període de cinc anys a comptar des de la majoria d'edat. Només 3 dels 16 casos de denúncies contra Benítez compleixen aquest requisit.

L'exprofessor dels Maristes va reconèixer davant el jutge en la seva declaració el passat 6 de febrer haver abusat de com a mínim un menor. Des d'aleshores són 16 les denúncies que s'han acumulat als jutjats contra ell.