Societat 08/10/2014

El Congrés rebutja deixar de finançar els centres que separen per raó de sexe

El grup socialista, que ha plantejat la iniciativa, ha acusat el PP i CiU de tenir un model educatiu "molt similar"

Ara
1 min

MadridEl Congrés ha rebutjat aquest dimecres a la tarda una proposició no de llei del grup socialista al Congrés perquè es deixin de destinar recursos públics a aquells centres educatius que separen l'alumnat per raó de sexe. El diputat Germán Rodríguez, del PSC, ho ha justificat perquè, a parer seu, aquest tipus d'ensenyament és "contrari a la igualtat".

Segons ha dit, a Catalunya hi ha 16 centres concertats que impliquen un cost de més de 20 milions d'euros anuals a l'administració pública. "En quins altres espais de la societat admetrien aquesta separació entre homes i dones?",. s'ha preguntat en el transcurs de la Comissió d'Educació de la cambra baixa. També ha acusat el PP i CiU de tenir un model educatiu "molt similar", tret de les qüestions lingüístiques.

El portaveu de CiU, el diputat Martí Barberà, ha justificat la seva posició per coherència amb la llei d'educació de Catalunya, que permet aquest tipus de concerts. Ha recordat que estan supeditats sempre a presentar la documentació tècnica segons la qual "es treballa correctament la igualtat" i la separació per sexes no suposa cap discriminació.

Barberà també ha rebutjat l'argument que aquests centres són sempre "elitistes" i que, per tant, els pares que hi porten els seus fills no necessiten concerts amb l'administració. Segons ha dit, n'hi ha de tot tipus i ha subratllat que el govern tripartit en va "renovar" diversos.

El PSC ha demanat que es modifiqui la normativa catalana per tal d'impedir els concerts amb aquestes escoles.

stats