EDUCACIÓ
Societat 14/09/2011

Les alumnes de Les Alzines es rebel·len via Facebook contra la normativa en el vestir

Les noies anaven amb shorts, xancletes i samarretes de tirants. El col·legi Les Alzines de Girona en va enviar una trentena a casa a canviar-se de roba. La normativa del centre indica que els alumnes de Batxillerat han de vestir amb pantalons i polo

L. Bonilla
1 min
Les alumnes de Les Alzines han de vestir amb polo i pantaló

GironaSegons ha explicat la portaveu de Les Alzines, Alba Serra, una trentena d'alumnes van arribar dimarts vestides inadequadament ja que no portaven pantaló i polo, com indica des d'aquest curs la nova normativa del centre. Les noies de batxillerat no estan obligades a portar uniforme, a diferència de les alumnes de cursos inferiors, però han de vestir amb pantalons i polo. Aquesta mesura no agrada a algunes noies que, via Facebook, van acordar rebel·lar-se i, com a mesura de protesta, dimarts van anar a escola vestides amb shorts, samarretes de tirants o xancletes.

És llavors quan la direcció del centre, que és concertat durant la primària i secundària i privat durant el batxillerat, va obligar a les noies a canviar-se. Algunes portaven roba de recanvi, altres la van demanar a alumnes d'altres cursos i, les que no tenien més opció, van tornar a casa a canviar-se. Això va fer enfadar a alguns pares que, segons la portaveu del centre, Alba Serra, són, però, "una minoria".

Segons Serra, són majoria els pares que han demanat que l'uniforme es torni a instaurar al batxillerat ja que hi ha noies 'que van vestides a classe com si anessin a la discoteca'. 'A més, entre elles es genera molta competitivitat i estan més preocupades pel què es posaran demà', ha afegit Serra. 'Són fashion victims', ha dit.

Després de la polèmica generada, avui les alumnes han anat totes vestides segons la normativa.

stats