Societat 09/09/2016

Les escoles diuen que no reben suport per innovar

N.m.
1 min
Una aula d’una escola innovadora de Granollers.

BarcelonaInnovació sí, però “no a qualsevol preu ni de qualsevol manera”. Aquesta és la posició de CCOO davant l’onada d’escoles innovadores que s’està estenent a tot Catalunya. Segons una enquesta del sindicat feta a 529 centres aquest setembre, més de la meitat (285) no se senten acompanyats pel departament d’Ensenyament a l’hora d’innovar. Això, assegura el sindicat, passa tant als centres públics com als concertats.

Tal com va explicar ahir la responsable de política educativa de CCOO, Dolors Vique, l’enquesta mostra que els docents denuncien “manca de formació” per innovar, que no “se’ls posa entrebancs però no se’ls estimula” i que els equipaments “estan desfasats”. A més, també critiquen que les proves externes d’avaluació “no s’adeqüen a la realitat dels centres” i que hi ha “massa canvis de plantilles”, entre d’altres.

Vique també es va referir a Escola Nova 21 i va dir que fa que “unes escoles siguin les bones i les altres no”. No obstant això, va considerar que “és positiu” que sorgeixin iniciatives d’aquest estil.

“Totes les escoles haurien de tenir l’etiqueta d’innovadora. Si això no passa, pot causar segregació i discriminació i potenciar la competició entre centres”, va considerar.

stats