societat
Societat 14/04/2011

Escorcollen una nena de 6 anys a l'aeroport de Nova Orleans

Les imatges d'una agent de l'aeroport escorcollant la nena van ser penjades a YouTube pels seus pares i estan creant una forta polèmica als Estats Units. Els pares es plantegen reclamar un procés d'inspecció específic per a menors

Redacció
1 min

BarcelonaLes imatges d'una nena de sis anys escorcollada per una agent de l'aeroport de Nova Orleans han creat una forta polèmica als Estats Units, després que els pares les difonguessin a través d'un vídeo penjat a YouTube. Els pares es plantegen, ara, reclamar un procés d'inspecció específic per a menors.

Segons informa Efe, el fet es va produir el passat 5 d'abril i a les imatges es pot observar com una agent de l'Administració de Seguretat en el Transport (TSA en anglès) fa un recorregut amb les mans per les cames i el cos de la nena.

En una entrevista al programa Good Morning America de la cadena ABC, els pares de la nena han explicat que “van demanar als agents una forma alternativa d'escorcoll”, com ara la repetició de l'escàner, però els agents els van respondre que “farien el que havien de fer”. Els pares també han expressat la impotència que van sentir mentre la nena era sotmesa al control: “ens esforcem cada dia a ensenyar els nostres fills a protegir-se, a saber dir 'no, no està bé que em toquis aquesta zona' i, no obstant això, aquí els estem dient que si ho fa aquesta gent (els agents de seguretat) està bé". Els pares han afegit que la nena es va posar a plorar tot just acabat l'escorcoll.

La TSA va anunciar ahir en el seu blog oficial que ha revisat el vídeo i que l'agent que va efectuar l'escorcoll “va seguir adequadament els procediments de registre actuals”. No obstant això, han afegit que s'estan plantejant instaurar “mètodes de control menys invasius”.

stats