Societat 05/08/2015

Un espai web per descobrir virtualment els comerços més emblemàtics

S’anomena Ruta dels Emblemàtics i també es pot consultar de manera gratuïta a través d’un llibre electrònic i d’una aplicació

Ara
2 min

BarcelonaUna setantena d’establiments emblemàtics de Barcelona són visitables de manera virtual, i no només presencial, a través de la pàgina web Ruta dels Emblemàtics. Gràcies a les imatges de 360 graus, es poden admirar els productes, l’arquitectura i la tradició que emanen d’entre les seves quatre parets. Segons explica el seu responsable, Esteve Vilarrúbies, es tracta "d’un nou concepte de guia perquè és 100% interactiva i té l’objectiu que la gent la pugui portar al mòbil i puguin definir prèviament els locals que volen visitar.”

Tots els comerços estan localitzats en un mapa i també són en una llista en què estan ordenats per la seva antiguitat. Així, entre el restaurant més antic de la ciutat, Can Culleretes, del 1786, i la Manual Alpargatera, del 1941, es poden trobar farmàcies modernistes, botigues de gèneres de punt o herbolaris.

També n’hi ha d’altres més especialitzats, com la Casa Parramon, dedicada als instruments de corda, o l’Estamperia San José, que ven articles religiosos. Les ressenyes van acompanyades de fotografies antigues i actuals i inclouen la història de l’establiment.

La ruta també es pot consultar a través d’un llibre electrònic gratuït i d’una aplicació per a dispositius mòbils. L’objectiu de la iniciativa és apropar aquest patrimoni comercial als barcelonins, però també als visitants. De fet, la tercera ciutat que més entra al web és Nova York, als Estats Units.

stats