Espanya imposa una PCR negativa feta 72 hores abans a les persones que hi arribin per carretera des de França

La mesura, publicada aquest dissabte al BOE, entrarà en vigor d'aquí tres dies

N.G.E.
1 min
Una imatge d'un control de trànsit de la Guàrdia Civil

Espanya exigirà als ciutadans que arribin per carretera des França una PCR negativa feta 72 hores abans de travessar la frontera, segons publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La nova norma preveu tres excepcions: transportistes, treballadors transfronterers i residents en zones frontereres en un radi de 30 quilòmetres.

La decisió, que tan sols afecta les persones que arribin per carretera a Espanya des de territori francès, arriba a les portes de Setmana Santa i quan altres països també reforcen els seus controls.

Aquesta ordre se suma a la que establia que els ciutadans procedents de França que viatgessin per via aèria o marítima havien de presentar una prova negativa, de manera que a partir d'ara tots els viatgers de França, entrin per on entrin, estan obligats a presentar aquesta PCR negativa per accedir a Espanya.

Aquesta ordre entrarà en vigor d'aquí tres dies i durarà fins que el govern espanyol declari el final de la situació de crisi sanitària ocasionada pel covid-19.

stats