Societat 11/04/2014

Els iogurts passen a tenir data de consum preferent i no de caducitat

El govern espanyol ha aprovat la norma que elimina el límit de venda de 28 dies des de la data de fabricació i garanteix la competència lleial entre les indústries europees

Efe
1 min
DIVERSITAT D’OFERTA 
 A més dels iogurts bàsics, Gervais té altres gammes, com els de bífidus.

MadridEl consell de ministres ha aprovat que el iogurt no porti la data de caducitat, sinó de consum preferent. La nova norma, proposada pel ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, té com a objectiu actualitzar i simplificar la legislació vigent per adequar-la a la nova realitat del mercat.

Així, s'eliminen restriccions que podrien posar els productors espanyols en situació de desavantatge respecte a la resta de productors de la Unió Europea i es garanteix la competència lleial entre les indústries, per millorar també la competitivitat del sector.

El ministeri d'Agricultura ha indicat que per aquest motiu s'elimina l'apartat sobre la data de caducitat del iogurt, així com també el límit de venda de 28 dies des de la data de fabricació.

D'aquesta manera, l'etiquetatge amb la data del iogurt es regeix per la normativa horitzontal europea sobre higiene dels aliments, en la qual es determina que són les indústries alimentàries les que han de decidir el tipus de data apropiada a cada producte.

La nova norma estableix sis tipus de denominacions de iogurts: "natural, "natural ensucrat", "edulcorat", "amb fruita, sucs i altres aliments", "aromatitzat" i "pasteuritzat després de la fermentació."

stats