Societat 19/11/2014

El govern espanyol descarta ampliar el permís de paternitat a quatre setmanes

La ministra de Sanitat, Ana Mato, ha advertit que la mesura no es durà a terme perquè el govern no pot fer front als 245 milions anuals que suposaria

Efe
1 min

MadridLa ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha descartat avui ampliar el permís de paternitat de dues a quatre setmanes fins que la situació econòmica permeti al Govern destinar els 245 milions anuals que suposaria aquesta mesura.

Així ho ha dit avui la ministra de Sanitat en resposta a una interpel·lació urgent de la diputada de CiU Lourdes Ciuró davant l'ajornament de l'entrada en vigor de l'ampliació de la durada en dues setmanes del permís de paternitat en els casos de naixement, adopció o acolliment.

"Des de fa tres anys aquest govern fa els màxims esforços per superar la terrible situació econòmica per la qual passem, aquest és el motiu pel qual no hem pogut posar en marxa aquesta mesura que comporta una prestació econòmica de gran incidència en el pressupost de la seguretat Social que a dia d'avui no és possible afrontar ", ha explicat.

"Gestionar l'opulència és fàcil. Ara es requereix perícia, no em serveix que em digui que no hi ha diners", ha dit la diputada de CiU, que ha assegurat que amb la previsió no atribuïda durant 2013 dels permisos de maternitat i paternitat es podria fer front a aquesta despesa. Ciuró ha subratllat, a més, que el cost d'implantar aquesta mesura suposa tan sols el 0,057 per cent dels pressupostos.

Mato ha respost que els diners cal destinar "al més urgent" i ha destacat que el primer ara és pujar pensions crear ocupació i garantir serveis bàsics com l'educació jo la sanitat. "Ara no podem ampliar el permís de paternitat dues setmanes fins a quatre. Quan sigui possible, aquest govern ho farà", ha assegurat.

stats