Societat 26/09/2013

El govern espanyol estudiarà la possibilitat de canviar el fus horari

El ministre De Guindos considera que hi ha divergències entre l'horari actual i el que correspondria des del punt de vista geogràfic

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luís de Guindos, ha assegurat aquest dijous que l'executiu estudiarà la possibilitat de canviar el fus horari, tal com proposa el Congrés dels Diputats, a partir de les conclusions d'un informe sobre la racionalització dels horaris que han elaborat diferents experts i han consensuat els grups parlamentaris. De Guindos ha subratllat la voluntat d'analitzar la proposta, conscient que, "des del punt de vista geogràfic, hi ha una divergència entre l'horari actual i el que correspondria". El ministre ha admès que "no és un tema senzill" i que tindria moltes implicacions.

La comissió d'igualtat del Congrés traslladarà les conclusions de l'informe sobre "la racionalització dels horaris, la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i la coresponsabilitat". Entre les propostes més destacables hi ha la de la modificació del fus horari, endarrerir una hora els rellotges per fer-los coincidir amb els dels països de l'entorn i ajustar-los a l'hora solar. Una mesura que facilitaria un canvi dels horaris laborals i incidiria en la millora de la conciliació de la vida personal i professional.

Segons l'informe, el govern ha d'analitzar la incidència social i econòmica d'un canvi de fus horari "recuperant l'antiga vinculació de l'Estat al fus horari de Greenwich". Els promotors reconeixen que "es tracta d'una tasca complexa", ja que implica modificar els costums, però asseguren que el canvi permetria convergir amb Europa en aspectes com la productivitat, la competitivitat i la conciliació.

stats