Societat 28/03/2015

El govern espanyol preveu un funeral d'estat a Barcelona per les víctimes de l'avió sinistrat

La celebració serà després del funeral que està previst a Colònia el proper 17 d'abril

Efe
1 min
Hollande, Merkel, Rajoy i Artur Mas, a la zona de l'accident aeri els Alps / EFE

MadridEl govern espanyol estudia celebrar un funeral d'estat a Barcelona per les víctimes de la catàstrofe aèria als Alps francesos i triarà una data posterior a la cerimònia que ja està prevista el dia 17 d'abril a la ciutat alemanya de Colònia.

Fonts de l'executiu han informat que s'està en permanent contacte amb les autoritats franceses i alemanyes per concretar i coordinar els possibles actes d'homenatge a les víctimes.

Alemanya ja ha avançat que recordarà les víctimes amb una missa i un acte d'estat el proper 17 d'abril a la catedral de Colònia, en el qual hi haurà representació espanyola, tot i que encara està pendent de determinar qui serà present en aquest acte, segons les fonts citades.

La idea és oficiar funerals a Espanya i Alemanya en dates diferents per facilitar així la presència en tots dos estats de representants dels dos països.

Per això, la intenció del govern espanyol és que el funeral a Espanya sigui uns dies després del que tingui lloc a la catedral de Colònia.

Respecte al lloc en el qual s'oficiarà, es preveu que sigui a Barcelona perquè la majoria de les víctimes espanyoles eren catalanes. Per concretar tots els detalls, el govern de Mariano Rajoy està també en contacte amb la Generalitat de Catalunya.

stats