Societat 13/05/2014

Esquerra Unida porta a la Fiscalia de Castelló l'informe que relaciona sismes amb el Castor

La formació adjunta l'informe de l'Institut Geogràfic (IGN) a les diligències penals que ha obert la fiscalia sobre l'activitat sísmica davant les costes de Vinaròs i Alcanar

Acn
2 min

Castelló de la PlanaLa diputada d'Esquerra Unida (EUPV) a les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha donat trasllat aquest dimarts a la Fiscalia de Castelló de l'informe de l'Institut Geogràfic Nacional que relaciona l'elevada activitat sísmica davant les costes de Vinaròs (Baix Maestrat) i Alcanar (Montsià) amb la injecció de gas a la plataforma Castor.

Albiol ha posat en coneixement de la Fiscalia de Castelló aquest informe perquè sigui adjuntat a les diligències d'investigació penal que té obertes des del passat octubre. Albiol ha exigit el tancament definitiu i desmantellament de Castor i que les indemnitzacions possibles a pagar a l'empresa Escal-UGS no surtin de l'erari públic.

"Des d'EUPV portem l'informe a la Justícia per a que determini si hi ha responsabilitats penals, o bé per part de l'empresa o bé per part dels anteriors governs central i autonòmic, que van impulsar i són responsables d'aquest projecte", ha dit Albiol als mitjans.

La diputada entén que no es van exigir les mesures de seguretat ni els informes adients a l'empresa constructora del magatzem i exigeix el tancament definitiu i desmantellament de la planta Castor. "Què més necessiten? Estan els terratrèmols, està la planta Castor, està l'informe de l'Institut Geogràfic Nacional que relaciona les dues coses. Què més volen per a declarar ja el desmantellament de la planta? Què vingui la Nasa?", ha dit Albiol.

"Hem d'exigir que els 1.700 milions d'euros no surtin de les arques públiques, que els pagui l'empresa o, en tot cas, qui va signar la clàusula, els responsables d'aquest projecte, o Aznar o Zapatero, Sebastian, Salgado o Camps. Qui sigui que sigui responsable, però no les arques públiques", ha dit la diputada.

La candidat d'Esquerra Unida del País Valencià al Parlament Europeu ha afegit que la plataforma va ser un bon exemple del pacte entre el PP i el PSOE i que "es va confondre amb l'interès empresarial i de Florentino Pérez".

"El magatzem de gas Castor es va finançar amb un projecte de la Comissió Europea i del Banc Europeu d'Inversions, des d'EUPV anem a continuar reclamant i exigint a Europa el tancament definitiu i desmantellament de la planta", ha conclòs.

stats