Societat 05/11/2014

22 establiments de Vic intercanvien aparadors per fomentar el comerç

Llonganisses en una agència de viatges, carns en una botiga de bicicletes o abrics en una llibreria són algunes de les originals conseqüències de la iniciativa 'Estem Creuats'

Acn
2 min
Contrast a l'aparador de Can Vilada on les colònies i pinta-ungles de Júlia Perfumeries es confonen amb els pernils / ACN

VicEls clients de la Lourdes Alemany, de Viatges Alemany, estan acostumats a veure als seus aparadors diferents ofertes de viatges de cara a la temporada que s'obre. Durant aquests dies, però, un dels aparadors centrals s'ha omplert de fulles seques de tardor, una bicicleta, llonganisses i altres embotits de Ca la Teresona. És una de les conseqüències de la campanya 'Estem Creuats', una iniciativa d'intercanvi d'aparadors que s'organitza a Vic amb l'objectiu de fomentar el comerç. Impulsada per l'Associació de comerciants de Vic, Vic Comerç, la iniciativa compta amb la participació de 22 comerços i s'allargarà fins el 10 de novembre.

El gerent de Vic Comerç, Roger Noguer, ha explicat que l'objectiu de la campanya és "crear sorpresa" al passejant decorant l'aparador del comerç amb producte que no té res a veure amb la seva oferta habitual i donar presència a les botigues en d'altres carrers de la ciutat. La proposta sorgeix en un període d'entre temps, "en plena tardor, entre la campanya d'estiu i la de Nadal", en un moment "que normalment quedava menys potent comercialment parlant". Noguer ha explicat que un jurat de quatre membres valorarà les combinacions més creatives tenint en compte el contrast del producte exposat amb la tipologia de comerç o el nivell demostrat en la posada en escena en un espai que no és el seu.

El llibreter Jordi Anglada ha explicat a l'ACN que la iniciativa crea "sorpresa i confusió" als clients que pregunten encuriosits sobre l'original proposta. Anglada assenyala que alguns clients els han preguntat si pensen tancar, han traspassat el local o simplement s'estan obrint a noves línies de negoci, en aquest cas cap a la roba i els complements. Quan els explica de què va la iniciativa i que l'abric vermell que llueix el seu aparador i els altres complements són de la botiga La Corista somriuen, i afegeixen que ho troben "molt original".

La botiga especialista en la venda de bicicletes i complements Vila d'Ors s'ha aliat amb la cooperativa La Plana de Vic. Del seu aparador pengen embotits, carn i sucs al costat de les habituals bicicletes. Els dos comerços han optat per oferir als seus clients promocions creuades. Durant els dies que dura la iniciativa, mostrant el tiquet de compra d'un dels comerços, s'aplicarà descompte del 10% a l'altra botiga. Fins Nadal, per la compra de 40 euros en qualsevol dels dos comerços, s'aplicarà a l'altre un descompte del 5%.

stats