Societat 21/09/2017

Els estibadors de Barcelona i Tarragona no proveiran els vaixells policials

Els treballadors han decidit aquest dijous en assemblea que no treballaran per a aquestes embarcacions

Maria Ortega
2 min
El vaixell amarrat al Port de Barcelona / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEls estibadors del port de Barcelona i Tarragona s'han plantat i no donaran servei als "vaixells d'etstat" que van arribar ahir a aquests ports. En una assemblea extarordinària celebrada aquest dijous a les set del matí, els treballadors de Barcelona han decidit que no abastiran els dos "vaixells d'estat" que el govern espanyol va fer amarrar ahir al port per poder allotjar-hi els reforços policials enviats per aturar el referèndum. Segons fonts dels treballadors, la decisió ha comptat amb un ampli suport i comporta que no carregaran ni descarregaran res d'aquestes dues embarcacions. En concret, són el 'Rhapsody', una nau comercial de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci que està atracada, des d'ahir a primera hora del matí, al moll de Lepant, i una embarcació comercial de la companyia Mobyline, que va entrar al port a la tarda. Tots dos vaixells van entrar a les instal·lacions portuàries de Barcelona a través d'un procediment poc transparent, ja que van notificar el seu amarratge només uns minuts abans que es produís. Hi ha un tercer vaixell policial amarrat al port de Tarragona.

L'assemblea de treballadors d'aquest matí

El secretari de la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar de Barcelona, Josep Maria Deop, ha explicat a l'ARA que l'assemblea s'ha convocat amb caràcter extraordinari vist "la retallada de drets civils" i la "suspensió de facto de l'autonomia catalana" que ha impulsat el govern espanyol. Apunta que els treballador de l'estiba són un col·lectiu ideològicament divers, però que hi ha hagut acord en aquesta defensa dels drets civils i que s'ha decidit suspendre ja aquest matí l'operativa de cinc treballadors que havia de pujar contenidors al 'Rhapsody'.

A la pràctica, però, la llei de Ports preveu que, en circumstàncies extraordinàries, tant els cossos policials com l'exercit puguin abastir-se ells mateixos de contenidors. "Esperaven tenir-ho carregat i s'ho hauran de carregar ells", ha dit.

Tarragona se suma al boicot

Més tard, els estibadors de Tarragona també han anunciat que han pres la mateixa decisió que els de Barcelona.Ho ha explicat a Catalunya Informació David Vidaller, portaveu del comitè d'empresa dels estibadors d'aquest port.S'ha queixat que la presència d'aquest vaixell els farà perdre diners.

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas ha alertat aquest matí a través de Twitter que els estibadors, reunits en assemblea, han decidit no carregar cap contenidor més a aquests vaixells hotel després que ahir els obliguessin a carregar-ne dos.

També el compte de la CNT de portuaris de Barcelona va alertar ahir de l'arribada de les dues grans embarcacions comercials -una de les quals, decorada amb dibuixos de Warner Bros.

stats