La Guàrdia Urbana requisa les tendes de l'acampada pel 9-N a la plaça de Catalunya

Els manifestants pretenien quedar-s'hi fins diumenge

Més d'un centenar de persones que s'havien concentrat en assemblea a la plaça Catalunya de Barcelona després d'una manifestació d'estudiants per donar suport a la consulta del 9-N han decidit que s'hi quedarien a acampar passades les nou del vespre. Amb tot, un dispositiu de la Guàrdia Urbana amb el suport dels Mossos d'Esquadra els ha requisat les tendes d'acampada poc abans de la una de la nit, explica l'ACN.

A l'assemblea s'ha acordat que l'acampada s'allargaria fins al diumenge, tot i que en un primer moment es proposava que durés fins al 9-N. Abans que la Guàrdia Urbana s'endugués les tendes hi ha hagut temps per fer un concert de suport a la reivindicació, i després de l'acció policial una vuitantena de persones han continuat concentrades a l'indret. L'assemblea 9-N s'ha fet per pressionar les institucions perquè es mantingui la consulta després de la suspensió del Tribunal Constitucional. Totes les intervencions han anat en el sentit de mostrar una posició de força que acompanyi les institucions en la convicció de celebrar l'enquesta.

Poc després que acabés l'assemblea ha arribat una patrulla uniformada de la Guàrdia Urbana i ha comunicat als concentrats que l'ordenança municipal no permet acampar a la via pública. Els acampats han dit que no es pensaven moure i finalment la diputada de la CUP Isabel Vallet s'ha adreçat als agents per recordar-los que l'alcalde Trias havia manifestat que si l'acampada no s'eternitzava no tenia inconvenient en permetre-la.

Amb tot, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra s'han quedat a l'indret a l'espera que els concentrats aixequessin les tendes i marxessin.

Tendes confiscades

L'espera s'ha allargat fins poc abans de la una de la matinada, quan agents antidisturbis de la brigada mòbil han entrat a la zona i l'han rodejat fent un cordó policial. Aleshores ha actuat la Guàrdia Urbana, que ha requisat les tendes de campanya. L'operació ha durat cinc minuts, passats els quals tots els policies s'han retirat. Una vuitantena de persones s'han quedat concentrades a plaça Catalunya, sense tendes i sense policies.

Més continguts de