SOCIETAT
Societat 29/02/2012

Els estudiants entren a la SER i llegeixen un comunicat en directe

Han irromput als estudis d'Ona fm durant el programa 'Fora de Joc', han llegit un manifest "a favor de la universitat pública" i han cridat a la mobilització

Efe/joan Callarissa
2 min

BarcelonaUn centenar d'estudiants universitaris han irromput aquest matí als estudis de Cadena SER a Barcelona i han llegit un comunicat amb les seves reivindicacions en la jornada de protesta d'avui dimecres pels micròfons d'Ona fm, que estava emetent en directe el programa 'Fora de Joc'.

Els universitaris han llegit el manifest "a favor d'una universitat pública" de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública. En el seu text, han defensat l'"autonomia universitària", que està patint una "greu situació" per culpa "de les retallades del sector públic". A més, han criticat l'actual Govern perquè des que han arribat al poder "res no ha canviat" i "els poders econòmics" continuen dominant la situació pública.

Contra la "mercantilització"

En aquest sentit, denuncien "el model de mercantilització" que afecta les universitats i critiquen que "la UAB podria ser intervinguda", cosa que suposa "un atac sense precedents a l'autonomia universitària".

Per millorar, l'estat actual del sistema volen tornar a la presa de decisions "de forma col·legiada" i volen que s'eliminin "altres sistemes més individuals" i "propis d'organitzacions empresarials". En resum, els estudiants han reclamat a través dels micros una "universitat democràtica" i "al servei de la societat". Creuen que s'ha d'evitar l'"elitisme" en l'ensenyament superior i rebutgen e pla de beques anunciat pel ministre Wert.

"No pagarem la vostra estafa"

Abans d'acabar de llegir el seu text, els estudiants han criticat "l'estat de degradació del sector públic a causa de les embranzides del capitalisme desbocat". "No pagarem la vostra estafa", ha afegit el jove que ha llegit les reclamacions abans de cridar a la mobilització.

L'equip del programa que han interromput els joves, els han deixat llegir el manifest sense mostrar oposició i, quan han acabat, els han recomanat que una altra vegada facin aquestes protestes "a cara descoberta". També els han aconsellat que a la ràdio s'ha d'intentar "sintetitzar per arribar a la gent" que els escolta, "que no és poca".

Protesta pacífica

Segons han informat fonts de l'emissora, uns dos-cents estudiants s'han concentrat cap a les 10.30 h davant dels estudis de la cadena radiofònica al carrer Casp de Barcelona i uns cent han entrat a les instal·lacions. S'han saltat els controls de seguretat, però de forma pacífica.

Els estudiants han llegit en antena i en directe un manifest i, després de fer-ho, han abandonat pacíficament els estudis i sense causar cap desperfecte, han assenyalat les mateixes fonts.

stats