Societat 03/05/2012

Restablerta la circulació de l'AP-7 i la B-30 tallades pels estudiants de la UAB

El tall ha començat a les 8.10 h, com a mesura de protesta per l'augment de les taxes universitàries

Acn
2 min
Alguns conductors s'han enfrontat amb els estudiants, en desacord amb les seves protestes.

Cerdanyola del VallèsEstudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han desbloquejat l'autopista AP-7 i la via secundària B-30 que mantenien tallades des de les 8.10 h d'aquest dijous. El motiu de la seva manifestació ha estat protestar per l'augment de les taxes universitàries decidit pel govern espanyol en el marc de les mesures preses per reduir el dèficit públic. Com en altres ocasions, els estudiants també han pactat amb Ferrocarrils de la Generalitat que els combois no parin a l'Autònoma, per bé que els trens poden circular. Es preveu que la jornada de protesta sigui més curta que altres vegades perquè i que els estudiants se sumin a la manifestació que s'ha de celebrar a les 12 del migdia a Barcelona.

La portaveu del sindicat d'estudiants, Maria Garcia, ha detallat que amb la protesta es pretén mostrar el descontentament dels estudiants amb l'augment de les taxes universitàries. Segons Garcia, aquesta mesura "només fa que augmentar la precarització de la universitat" i "limita l'accés a la universitat dels estudiants amb famílies de rendes més baixes".

Conductors molt enfadats

La protesta d'aquest dijous és l'enèsima que es fa a l'Autònoma en els darrers mesos i, tot i que no ha estat la més multitudinària, sí que ha estat una de les que més tensió ha generat entre els conductors que s'han vist afectats pel tall a l'autopista. Molts d'ells han increpat els estudiants i els han reclamat que prenguin altres mesures de protesta que no afectin el dia a dia dels centenars de treballadors que, un matí més, han arribat tard a la feina. "Ganduls, aneu a l'aula a estudiar", han etzibat alguns dels conductors afectats.

Un grup de conductors que circulava en sentit Girona s'ha baixat dels cotxes i s'ha dirigit fins al punt del tall on s'han enfrontat verbalment amb els conductors. Els recriminaven la seva mesura de protesta i el fet que s'amaguessin darrere una màscara per tal de no ser identificats per la policia: "Covards doneu la cara", cridaven. Quan la protesta s'ha traslladat als accessos de la universitat els manifestant han dirigit retrets contra els estudiants que sí han decidit assistir a classe: "Esquirols avui hi ha vaga. No teniu vergonya. La matrícula l'any que ve també la pagareu vosaltres".

stats