Societat 27/09/2013

'Europa a debat', als centres cívics

Barcelona acollirà, entre octubre i desembre, diverses conferències amb motiu de l'Any Europeu de la Ciutadania

Ara
1 min

BarcelonaL'Any Europeu de la Ciutadania, designat per la Unió Europea amb l'objectiu de fomentar iniciatives que apropin els ciutadans a Europa, arribarà a Barcelona a través dels centres cívics de la ciutat. La direcció de Relacions Internacionals i Cooperació, amb el suport de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), organitza entre octubre i desembre 10 conferències en 10 centres cívics de la ciutat per fomentar el debat europeu.

Amb aquestes xerrades es vol donar a conèixer quins són els drets dels ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea i oferir un millor coneixement de les decisions que poden prendre les diferents institucions comunitàries, així com la influència que aquestes decisions tenen en la vida de les persones.

El cicle de conferències s'inaugurarà el dimarts 1 d'octubre al Centre Cívic de Can Deu, al districte de les Corts. Aquest primer debat anirà a càrrec de Joan Vallvé, degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i antic diputat al Parlament Europeu, que parlarà sobre 'La Unió Europea, d'on a on? Els límits de la Unió'.

Paral·lelament, el pati de l'Ajuntament de Barcelona acollirà entre el 14 i el 24 de novembre l'exposició '#DRETSCOMPARTITS', organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. L'exposició fa un recorregut pels drets que tenen els ciutadans de la Unió Europea.

Sota l'eslògan 'El tema és Europa: el tema ets tu. Participa en el debat', l'Any Europeu de la Ciutadania coincideix amb el 20è aniversari de l'establiment de la Ciutadania de la Unió Europea, recollida al Tractat de Maastricht −que va entrar en vigor l'any 1993.

stats