SOCIETAT
Societat 28/03/2012

El conseller Lluís Recoder encapçalarà la delegació de la Generalitat que anirà a Las Vegas

Catalunya i Madrid s'examinen per separat aquest cap de setmana per acollir el macrocomplex d'oci en una reunió amb Adelson a la capital del joc nord-americana

Pere Martí
2 min

BarcelonaEls governs de Catalunya i de la Comunitat de Madrid s'examinen aquest cap de setmana a Las Vegas. El magnat Sheldon Adelson els ha convocat a la capital del joc nord-americana per exposar les raons per defensar la construcció del macrocomplex d'hotels i casinos. La delegació de la Generalitat de Catalunya l'encapçalarà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, segons ha pogut saber l'ARA de fonts del Govern. En altres ocasions s'havia desplaçat fins a Nevada el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, però aquesta vegada serà Recoder, que viatjarà amb una delegació molt reduïda.

La trobada, que havia de ser secreta, l'ha revelat aquest matí la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre. La delegació catalana exposarà el seu projecte aquest dissabte, 31 de març. Madrid ho farà el diumenge 1 d'abril."Sembla que aquest cap de setmana serà molt important i que una delegació del govern de la Generalitat serà a Las Vegas dissabte i una delegació del govern de la Comunitat de Madrid hi serà diumenge", ha anunciat Aguirre després d'una reunió del comitè de direcció del PP madrileny.

La discreció de la Generalitat

Fonts del govern de la Generalitat han reiterat aquest matí que pensen mantenir la seva línia de "màxima discreció" al voltant de les negociacions amb els promotors d'Eurovegas. Les mateixes fonts han reconegut que viatges d'aquest tipus per acostar posicions "s'han fet i es faran", però no han volgut revelar quan ni qui els protagonitzarà. "El Govern ha fet, fa i farà tot el possible per intentar guanyar aquest projecte", han afegit des del Govern.

La delegació madrilenya

La delegació de Madrid la formen el conseller d'Economia i Hisenda, Percibal Manglano, el president de Promomadrid, Jesús Sainz, i el secretari general del govern, Jose Luis Martínez Almeida. "Cada un exposarem les nostres raons, la candidatura de Catalunya segur que té raons molt estimables per entendre que la seva és la millor i nosaltres pensem que és millor la candidatura de Madrid", ha explicat Aguirre. Preguntada per la posició favorable que ha expressat avui al Congrés el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a revisar les lleis per atreure inversions, Aguirre ho ha trobat una "bona notícia" i s'ha mostrat convençuda que la decisió sobre Eurovegas "es prendrà aviat".

El projecte d'Eurovegas, un complex d'oci, joc i convencions, suposaria la creació d'uns 260.000 llocs de treball i una inversió de 17.000 milions d'euros, segons els seus promotors.

Bona part de la negociació pivota ara sobre la proposta urbanística de cada part. En el cas català, s'han ofert uns terrenys situats a prop de l'aeroport del Prat i al costat del mar, una zona privilegiada però que té limitacions d'edificabilitat per la proximitat de la infraestructura aeroportuària.

stats