Societat 13/02/2013

Eurovegas provoca una picabaralla entre la Comunitat de Madrid i l'Església catòlica

El bisbe de Getafe: "Volem llocs de feina, però no a qualsevol preu". González: "Rectifiqui i dediqui's als seus temes"

Ara
1 min
Recreació d'un dels edificis del futur Eurovegas d'Alcorcón

BarcelonaLes sempre fluïdes relacions entre l'Església i el PP passen per un mal moment a Madrid. El motiu, la pròxima construcció de l'Eurovegas. El bisbat de Getafe, de qui depèn el municipi d'Alcorcón, ha fet pública aquest dimecres una nota en què manifesta la seva "preocupació" davant la instal·lació de l'Eurovegas a la ciutat. En la nota, el bisbat assegura que l'Església catòlica dóna suport a les iniciatives que permetin la creació de llocs de feina, "però no a qualsevol preu", i considera que Eurovegas suposa una solució ràpida al problema, sense entrar a considerar "el seu elevat cost social i moral".

El bisbat considera que Eurovegas "generarà noves patologies personals, familiars i socials" i insisteix que "en potenciar la passió pel joc es posa en perill la vida familiar, l'educació dels joves i la pau social". La nota mostra la preocupació de l'Església per la possibilitat que Alcorcón es converteixi en un pol d'atracció de la prostitució i el tràfic de drogues.

La reacció de la Comunitat de Madrid, principal impulsora del projecte, a la nota del bisbat ha estat irada: "Rectifiqui i dediqui's als seus temes", ha dit el president autonòmic, Ignacio González, al bisbe de Getafe, Joaquín María López de Andújar. El president madrileny s'ha mostrat molt molest pels comentaris de la nota del bisbat, i l'ha convidat a "anar als tribunals si realment està convençut que es cometran il·legalitats".

stats