Societat 15/03/2019

El jutge envia a judici l'exalcalde de Reus i un excàrrec del Govern pel cas Innova set anys després

Els principals acusats s'enfronten a penes d'entre vuit i deu anys de presó

Ara
1 min
La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament de Reus en una nova operació pel cas Innova / ACN

BarcelonaSet anys després que arrenqués la investigació, el jutge ha enviat a judici els principals acusats de la suposada trama de corrupció Innova al voltant de l'Ajuntament de Reus. Al banc dels acusats s'hi asseuran l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, l'exdirector d'Innova i expresident de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, i sis acusats més per a qui la fiscalia demana fins a vuit i deu anys de presó en alguns dels casos.

El cas investigava els contractes i pagaments que s'havien fet des del consistori a alts càrrecs sanitaris, a través del conglomerat d'empreses municipals que s'agrupaven sota el paraigua d'Innova. La fiscalia considera que es va contractar a dit i vulnerant la normativa dos antics càrrecs del CatSalut, Carles Manté i Jorge Batesteza, per aconseguir un tracte favorable del Govern en les obres del nou Hospital de Reus. Segons la investigació, molts dels treballs contractats i pagats no s'haurien arribat a fer mai.

Tant el jutge com les acusacions donaven un paper clau a l'exalcalde Lluís Miquel Pérez en la presumpta trama. La tesi de la fiscalia és que va prendre la iniciativa d'alguns dels contractes fraudulents en alguns casos i que d'altres n'estava al corrent.

La fiscalia els acusa de prevaricació, malversació de diners públics, falsedat documental i tràfic d'influències. Ara les defenses tenen tres mesos per presentar els escrits i després l'Audiència de Tarragona buscarà data per al judici.

stats