Societat 03/06/2018

Una família dirigia des del Penedès un grup que cultivava marihuana per exportar

Els Mossos d'Esquadra els han desmantellat deu plantacions amb més de 1.600 plantes

Ara
2 min
Imatge d'una de les plantacions localitzades que dirigia la família des del Baix Penedès

BarcelonaUn matrimoni i els seus dos fills lideraven des del Baix Penedès un grup de productors i traficants de marihuana i "coneixien, dirigien, supervisaven i finançaven totes les activitats delictives que duien a terme els seus subordinats". Els Mossos d'Esquadra els van detenir tots quatre dilluns en una macrooperació en què es van detenir 24 persones d'entre 24 i 71 anys i en què es van desmantellar deu plantacions, segons han fet públic avui.

Segons els investigadors el grup proveïa altres grups criminals establerts a Espanya però originaris de països com el Regne Unit, Holanda i França, on s'exportava el cànnabis perquè s'hi ven molt més car. També feien d'intermediaris entre aquests grups i altres productors gràcies a una "àmplia xarxa de contactes vinculats al cultiu i la producció de marihuana". Tot el sistema logístic el coordinaven des dels seus domicilis del Baix Penedès i van acumular "importants beneficis econòmics", segons la policia.

Les armes de què disposava el grup criminal

La investigació va començar el juliol de 2017, quan un grup de persones vinculades a aquesta organització criminal van entrar al pàrquing de la comissaria dels Mossos d'Esquadra del Baix Penedès per intentar recuperar unes bosses de droga que eren dins d'un vehicle confiscat en una operació contra el tràfic. Tot i que van aconseguir vulnerar la seguretat de la comissaria, entrar a l'aparcament i endur-se 41,5 quilos d'haixix que hi havia al cotxe, el robatori no els va sortir del tot bé perquè els policies van enxampar dos dels lladres just després.

L'operació es va dur a terme dilluns en municipis del Camp de Tarragona, el Baix Penedès i el Baix Llobregat i s'hi van desmantellar deu plantacions interiors de marihuana, es van intervenir 1.646 plantes de marihuana amb un pes de 112 kg i un preu de mercat de 572.769 euros; cabdells de marihuana amb un pes brut de 28 kg amb un preu de venda aproximat de 142.151 euros; 63,36 grams de marihuana amb un preu de venda de 3.757 euros i 1,7 kg d’haixix amb un preu de venda aproximat de 9.627 euros. També es van confiscar tres pistoles de fogueig, onze armes llargues, defenses elèctriques, màquines per envasar al buit i més de 65.000 euros en efectiu.

stats