Coronavirus
Societat 31/08/2021

Els familiars ja no s'hauran de fer un test d'antígens per entrar a les residències

Passa de dos a tres el màxim de visitants i caldrà dur sempre la mascareta

ARA
2 min
Una usuària tornant a la residència després d'un petit passeig.

BarcelonaA partir d'aquest dimarts, qui vulgui visitar o recollir els familiars a les residències de gent gran del país no s'haurà de fer cap test d’antígens (TAR) per poder entrar al centre. Així ho han anunciat els departaments de Salut i Drets Socials, que han decidit flexibilitzar els protocols de visites atesa una "menor incidència del covid-19 a la comunitat", segons han informat en un comunicat. Entre altres mesures, també passa de dos a tres el nombre màxim de visitants per cada resident, respectant els aforaments màxims, els espais i amb l'obligació de portar màscara quirúrgica en tot moment.

Més enllà d'aquests canvis, el nou protocol del Govern manté els passejos i les sortides, tant les de tres dies com les més llargues i les de vacances en família, sempre que siguin amb una mateixa bombolla de convivència. Amb tot, quan els residents tornin de sortides de tres setmanes, s'hauran de sotmetre a una "vigilància exhaustiva" de símptomes durant les dues setmanes posteriors, però no hauran de fer-se cap prova, estiguin vacunats o no. Si la sortida és més llarga, els no vacunats hauran de fer-se una prova PCR i hauran de fer 14 dies de quarantena. En cas d'usuaris que ja hagin passat la infecció (i hagi quedat confirmada per PCR) els tres mesos anteriors o que estan correctament vacunats, es farà únicament vigilància de símptomes durant 14 dies, i estaran exempts de fer la PCR i la quarantena.

El Govern va posar en marxa el pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial el 19 de juliol, després de detectar un augment de casos en aquests centres derivat d'una incidència més elevada de la variant delta. Segons la Generalitat, durant les setmanes que s'han aplicat les mesures han aconseguit contenir l'entrada de la infecció per coronavirus en l'entorn residencial, tot i que han augmentat les defuncions en alguns centres.

stats