Societat 10/11/2014

Els reis Felip i Letícia presideixen el funeral per les 14 víctimes de l’accident de Múrcia

Centenars de persones omplen el pavelló Joan Valera de Bullas, on es desenvolupa la cerimònia

Efe
2 min
Vista del funeral que s'oficia a la localitat murciana de Bullas per a les catorze persones mortes la nit de dissabte passat en un accident d'autobús / EFE

BullasEls reis Felip i Letícia presideixen aquest dilluns des de poc abans de les 11:30 hores el funeral que s'oficia a la localitat murciana de Bullas per a les 14 persones mortes la nit de dissabte passat en l'accident de l'autobús en què viatjaven. Felip i Letizia han arribat al pavelló Joan Valera de Bullas, on s'oficia la missa funeral, acompanyats del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i del president del govern murcià, Alberto Garre.

Els Reis han estat rebuts a l'exterior del pavelló per les autoritats autonòmiques i locals i han conversat amb el titular d'Interior i l'alcalde de Bullas, Pedro Noi, abans d'accedir a l'interior del recinte. Allà, amb gestos d'afecte, durant gairebé un quart d'hora han saludat i traslladat el seu condol als familiars dels morts, que, situats a les primeres files de la cerimònia i molts d'ells amb llàgrimes. També han traslladat el seu condol als familiars el titular d'Interior, Garre i l'alcalde de Bullas.

El funeral és oficiat pel bisbe de Cartagena, José Manuel Lorca, al costat de nombrosos sacerdots de tota la zona, i des de primera hora del matí centenars de persones omplen el pavelló en el qual es desenvolupa la cerimònia. Altres centenars de persones s'han congregat també a l'exterior del pavelló, entre ells alguns dels supervivents del sinistre com la primera dona que va poder abandonar l'autobús, Ana María Álvarez.

Condol del Papa

El Papa Francesc també ha expressat la seva tristesa per la mort de les catorze persones i ha transmès la seva "proximitat espiritual "als afectats, a qui ha demanat" fortalesa d'esperit "per superar aquests moments". A través del Nunci a Espanya, Renzo Fratini, ha fet arribar aquest missatge al bisbe de Cartagena, José Manuel Lorca, qui al seu torn ho ha llegit al començament del funeral.

Excés de velocitat, la principal hipòtesi

El conductor de l'autobús sinistrat ha de declarar al llarg d'aquest dilluns davant del jutge

stats