Successos

La dona cremada al Bages havia denunciat el marit per violència masclista

Tot apunta que l'home ha assassinat la seva parella abans de suïcidar-se davant de la filla de dos anys

3 min
Els investigadors revisant el cotxe on s'ha trobat l'home mort i la menor ferida

BarcelonaEl crim d’una dona cremada que s’ha descobert aquesta matinada a Sant Vicenç de Castellet, al Bages, té tots els números de ser un nou assassinat masclista. La principal hipòtesi és que un home ha acabat amb la vida de la seva parella i li ha calat foc abans de suïcidar-se. La filla de dos anys del matrimoni, que era a l’escena del crim, ha acabat ferida per cremades. La família vivia a Terrassa. Fa tres mesos, a l’abril, la dona havia denunciat el marit per violència verbal. El judici s’havia de fer a l’octubre. La parella també s’estava divorciant, segons el jutjat de violència contra la dona de Terrassa, que portava tant la denúncia per violència masclista com el tràmit civil.

Els Mossos d’Esquadra han trobat a les tres de la matinada el cadàver de la dona totalment calcinat després d’haver rebut un avís per un incendi en una zona de matolls al costat de la carretera BV-1229. A pocs metres, la policia ha localitzat un cotxe amb l’home mort i a dins del vehicle també hi havia la filla de la parella. Tot apunta que ell s’ha suïcidat a l’interior del cotxe amb un cinturó del vehicle. Pel que fa a la nena, ha estat atesa pel SEM per cremades lleus i se l’ha traslladada a l’Hospital de Manresa per fer-li una revisió mèdica. La direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) s’ha quedat amb la menor fins que es trobi un familiar que se’n faci càrrec.

El lloc on han localitzat la dona calcinada i el cotxe amb l’home i la nena és el tram de la carretera BV-1229 que queda just a sota de l’autopista C-16, a tocar del riu Llobregat. En aquest indret hi ha una sortida de la carretera que porta a una casa. A la meitat del camí han trobat el cadàver de la dona enmig d’uns matolls que també s'han cremat, i uns metres més enllà, el vehicle. La policia científica dels Mossos ha inspeccionat aquest matí tota la zona i ha extret del cotxe una maleta de viatge.

Dos investigadors dels Mossos d'Esquadra al punt on han trobat el cos calcinat de la dona.

Els investigadors han de determinar, entre altres aspectes, si certament l’home s’ha suïcidat amb el cinturó del cotxe i si ha matat la dona abans de calar-li foc. Es pensa que l’hauria cremat ruixant-li un líquid inflamable. El cos d’ella estava en molt mal estat a causa de l’incendi, cosa que en complica la identificació oficial i també pot fer més difícil l’autòpsia. Segons fonts dels Mossos, la identificació de la dona es podria haver de fer amb l’ADN i això comportaria que es trigui a tenir els resultats. La policia insisteix que manté totes les hipòtesis obertes.

Un minut de silenci a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha fet un minut de silenci aquest migdia davant el consistori pel crim. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, s’ha desplaçat per participar-hi. Si es confirma la principal hipòtesi, seria el setè assassinat masclista d’aquest any a Catalunya i el vuitè feminicidi –aquest últim recompte inclou el cas d’un home que va assassinar la seva mare, i la resta tots tenien relació de parella o exparella–. La consellera ha fet una crida a la ciutadania a “no normalitzar” cap situació de violència masclista. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha lamentat el crim i ha afegit que “la prioritat és que la filla estigui bé”. Segons Ballart, “la nena estarà atesa en tot moment”.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet –els fets han passat en un tram de carretera que uneix aquest municipi amb el Pont de Vilomara– ha expressat la seva consternació. Terrassa ha decretat tres dies de dol oficial. El consistori ja havia fet aquest dijous un altre minut de silenci per la mort d’una nena de quatre anys en un incendi quan era sola a casa, perquè la seva mare estava treballant i la parella de la dona havia marxat del pis i havia tancat la porta amb clau.

stats