SOCIETAT
Societat 28/05/2011

El Clínic assegura que tots els ferits ja han rebut l'alta

L'operació policial d'ahir a la plaça Catalunya va deixar 121 ferits, quatre de greus, segons l'assemblea d'indignats. Tot i la versió de l'hospital, diversos mitjans expliquen que un dels ferits tindria la melsa rebentada

Redacció
2 min

BarcelonaL'única persona que encara estava hospitalitzada a conseqüència de les ferides que va patir durant els incidents d'ahir a la plaça Catalunya, entre Mossos d'Esquadra i acampats, ha demanat avui l'alta voluntària, segons ha informat a EFE un portaveu de l'Hospital Clínic de Barcelona. El ferit, un jove de Madrid, pateix una fractura de colze amb pronòstic greu, però aquest matí ha pres la decisió de demanar l'alta voluntària, ja que ha comunicat a l'hospital que la seva intenció és prosseguir amb el tractament i posterior recuperació al seu domicili. L'operació va deixar 121 ferits. L'assemblea d'indignats diu que quatre ferits estarien greus.

Tot i la versió oficial del centre, alguns mitjans asseguren avui que un dels ferits té la melsa rebentada. És, per exemple, el que explica el diari Público, que cita fonts del mateix Clínic. El diari explica que, “segons la comissió jurídica de l'assemblea”, el ferit hauria rebut l'impacte d'una bola durant el desallotjament, i hauria patit la “perforació d'un pulmó i de la melsa”. El Periódico, per la seva banda, diu que un dels ferits “estava sent operat a les cinc de la tarda d'ahir”, informació que els portaveus oficials del Clínic van negar. Catalunya Informació també esmentava a primera hora del matí fonts del Clínic que haurien confirmat a l'emissora que un ferit greu tenia ferides al pulmó i a la melsa i que una altra persona també estava ingressada al centre. A l'edició de paper de l'ARA, s'explica que el Sergio i el Borja, dos estudiants de 22 anys, van “rebre l'impacte d'una pilota” i que el Borja “va acabar vomitant sang i amb problemes a la melsa”.

El Periódico afegeix informació sobre l'estat dels ferits que van provocar les càrregues policials. Segons el diari barceloní, “el Clínic va rebre 14 ferits”. “ Quatre van quedar hospitalitzats i un d'ells estava sent operat a les cinc de la tarda d'ahir”, explica el rotatiu del grup Zeta. “Entre els hospitalitzats, hi havia un noi que va patir un fort cop al tòrax, cosa que li va causar un pneumotòrax (contusió pulmonar forta) amb hemoptisi (escopia sang)”, continua explicant. Les mateixes fonts de l'hospital negaven a última hora d'ahir que s'hagués practicat cap cirurgia.

stats