Societat 24/03/2018

35 ferits lleus i 2 de menys greus, el balanç de les càrregues policials davant la Delegació del govern espanyol

Els Mossos d'Esquadra van blindar els accessos a l'edifici per impedir l'accés als manifestants. Aquest matí han tancat l'accés al Parc de la Ciutadella

Ara
1 min
Enfrontament entre els manifestants i els Mossos en les protestes pels empresonaments

BarcelonaLes càrregues policials contra els manifestants que ahir intentaven arribar a la Delegació del govern espanyol a Barcelona han deixat un balanç de 35 ferits lleus i 2 de menys greus, 15 dels quals van requerir ser traslladats a un centre sanitari per continuar sent atesos. Les càrregues van tenir lloc quan els concentrats convocats pels Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) i les entitats sobiranistes van confluir al voltant de la seu de l'executiu espanyol per protestar contra l'empresonament de Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Raül Romeva.

Els Mossos d'Esquadra van blindar els accessos a l'edifici de la Delegació del govern espanyol amb un fort cordó policial, i alguns dels manifestants van intentar superar-lo, van cremar fotografies del rei i van llançar ous als agents. Finalment, els Mossos van carregar contra els manifestants que intentaven trencar el perímetre policial i van disparar trets a l'aire sense projectils a manera dissuasiva per intentar dispersar la manifestació. El Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat ha donat el balanç final de ferits.

stats