Societat 26/12/2013

Uns 70 ferits per piranyes a la ciutat argentina de Rosario

Els banyistes han estat mossegats per peixos carnívors de la família de les piranyes

Efe
1 min
Un adolescent ferit en una mà per un dels peixos carnívors semblants a les piranyes que han atacat els banyistes de Rosario al riu Paranà per Nadal / EFE

Buenos AiresUnes 70 persones, entre les quals hi ha set nens i adolescents, van resultar ferides ahir, dia de Nadal, per les mossegades d'un peix carnívor de la família de les piranyes mentre es banyaven al riu Paraná a la ciutat argentina de Rosario, segons han informat fonts oficials aquest dijous.

"Vam haver de atendre 70 pacients aproximadament, la majoria amb lesions lleus", ha dit en declaracions a la ràdio el director d'Emergències Sanitàries de Rosario, Federico Cornier.

Entre els ferits més greus, però, hi ha una de 7 anys, que ha perdut part d'un dit, i un altre banyista, adult, al qual se li ha hagut d'amputar un dit d'un peu.

L'atac es va produir a les platges de Rosario anomenades de Rambla Catalunya, on hi havia unes 9.000 persones per combatre l'onada de calor que es registra al centre d'Argentina aquests dies, amb temperatures superiors als 38 graus.

Altres banyistes van haver de ser atesos per ferides als peus, als turmells i a les mans, segons fonts del Sistema d'Emergències Integrats ( SIES ) de la ciutat, situada uns 300 quilòmetres a l'oest de Buenos Aires.

"Aquest tipus de peix és una espècie habitual en aquesta època de l'any, però en un altre lloc del riu", va dir el subsecretari de Recursos Naturals de la província de Santa Fe, Ricardo Biasatti.

"No hi ha antecedents d'atacs d'aquesta magnitud, encara que hem tingut casos esporàdics cada any", ha afegit Biasatti en declaracions a la televisió local El Ocho.

stats