Societat 11/12/2014

El ministre Fernández Díaz creu que amb un altre "clima social" Núñez i Pantoja no estarien a la presó

Assegura que no accepta lliçons d'humanitarisme de ningú i interpel·la els que critiquen les devolucions d'immigrants: "Que em donin la seva adreça i els enviem aquesta gent"

Ara
2 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dijous que amb una altre "clima social" l'expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez i la cantant Isabel Pantoja no estarien a la presó. En una entrevista amb Antena3, el ministre ha negat que hi hagi cap mena de favor en matèria de justícia i que tots els ciutadans són iguals davant la llei però, responent amb "absoluta sinceritat", ha opinat que casos com el de Núñez i Pantoja "fa un temps no s'haurien produït".

"No dic que sigui il·legal, no estic criticant els jutges. Constato que el clima social i això que en diem alarma social potser està pesant massa a l'hora de prendre determinades decisions", ha dit, justificant també la seva resposta en el fet que si la presentadora li havia formulat la pregunta deu ser "per alguna cosa". Fernández Díaz ha afegit que té "por" que la justícia sigui substituïda per "justiciers" i ha recordat que Pantoja ha estat empresonada tot i que la condemna per blanqueig de capitals no supera els dos anys i no té antecedents, i que Núñez també ho ha sigut tot i que té 83 anys i els fets delictius es remunten a 19 anys enrere. Preguntat pel cas de l'expresident balear del PP Jaume Matas, ha evitat respondre.

En un altre moment de l'entrevista, i després de ser preguntat sobre les crítiques de la conferència episcopal espanyola al concepte de les 'devolucions en calent' d'immigrants, ha justificat que la situació que viuen Ceuta i Melilla en quant a la pressió migratòria no és comparable amb cap altre indret d'Europa. "No accepto lliçons d'humanitarisme per part de ningú, en general", ha reblat, perquè un estat té el dret i el deure de garantir la inviolabilitat de les seves fronteres i això és el que està fent el govern espanyol, ha precisat, que a més és també una frontera exterior de la Unió Europea (UE).

Tot i que ha assegurat que entén els drames humanitaris, ha criticat que hi ha "molta hipocresia" en el tema de la immigració i ha interpel·lat directament els que critiquen les devolucions d'immigrants: "Que em donin la seva adreça i els enviem a aquesta gent amb el compromís, això sí, que els donaran menjar i un lloc de feina", ha justificat. Al seu parer, si s'acollís tots els immigrants que hi ha acampats a les proximitats de les ciutats autònomes espanyoles es generaria un efecte crida amb una magnitud superior als "centenars de milers" de persones.

L'entrevista ha comptat també amb altres intervencions curioses, com quan un tertulià li ha preguntat per la seva gosseta Lolita i el ministre ha respost que "el gos és un ésser creat per a l'home" i que ell se s'estima molt el seu perquè li fa molta companyia; quan, preguntat per les acampades al carrer ha assegurat que "per acampar-hi hi ha els càmpings" i si això es respecta serà molt millor; o quan ha dit que porta amb "resignació cristiana" el fet que hi hagi altres membres de l'administració amb un rang inferior al d'un ministre que cobrin més que ell.

stats