Societat 29/07/2013

Mor Ferran Ferrer, figura clau en la recerca educativa a Catalunya

Ferrer, catedràtic d'Educació comparada a la UAB, és autor de nombrosos estudis comparatius sobre l'educació a diversos països

Ara
1 min

BarcelonaEl doctor Ferran Ferrer i Julià, catedràtic d'Educació de la UAB, ha mort aquest diumenge després d'un any de malaltia. Ferrer, una de les figures clau de l'educació a Catalunya, es va distingir pels seus estudis en què va comparar els nivells educatius a diferents països. Entre les seves funcions, destaca la direcció de l'informe PISA 2009, que va analitzar les desigualtats educatives a Catalunya.

El catedràtic de la Universitat Autònoma va centrar la seva tasca docent i de recerca en la igualtat, l'excel·lència i l'eficiència del sistema educatiu. Va ser autor i coautor de més de vint-i-cinc llibres i cent articles en revistes especialitzades, sempre centrant-se en els aspectes comparatius i internacionals dels sistemes educatius. Director del Grup d'Anàlisi de Polítiques Educatives i de Formació, va col·laborar amb diferents institucions, com la Unesco.

"Des de la Fundació Jaume Bofill volem destacar el coneixement i els valors que ens ha aportat, al mateix temps que la seva energia i compromís per promoure canvis en les desigualtats educatives", ha dit el director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín, que ha destacat que "Ferrer sempre posava l'èmfasi en l'equitat, l'excel·lència i l'eficiència com valors de qualitat de qualsevol sistema educatiu".

stats