Societat 28/05/2019

Ferrocarrils adjudica a Nexus Energía el subministrament d'energia verda per al 2020

L'operadora catalana pagarà 10,8 milions a l'empresa per funcionar només amb energies netes

Natàlia Vila
1 min
Els passatgers que agafen els FGC a Rubí es troben els vagons plens des que es van inaugurar les perllongacions

BarcelonaFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya fa un altre pas endavant per desterrar el gasoil i utilitzar només energies renovables. L'operadora catalana ha decidit adjudicar a l'empresa Nexus Energía el contracte de subministrament d'energia elèctrica en alta i baixa tensió per a les seves línies metropolitanes i les estacions de muntanya per a tot l'any que ve, i amb un valor de 10,8 milions d'euros.

D'aquesta manera, el Grup Nexus Energía –especialitzat en fer arribar electricitat i gas natural al sector públic espanyol– rebrà aquesta quantitat a canvi de subministrar energia amb una certificació que garanteixi que l'origen és 100% d'energies renovables. A més l'empresa es compromet que com a mínim el 25% del subministrament sigui d'origen fotovoltaic. La resta serà eòlic i hidroelèctric.

Al desembre, la direcció de FGC ja va manifestar la seva voluntat d'utilitzar només energies netes per contribuir a reduir la contaminació ambiental. L'operadora va prometre que el contracte per al 2020 ja seria totalment verd i també va avançar que es donava tres anys, fins al 2021, perquè la meitat de l'energia que necessita per moure els seus trens provingui del sol. De fet, el pla de millora ambiental de FGC preveu passar de zero a 100% d'energia certificada com a 'verda' –la que exclou la que prové d'incineradora, ha dit l'empresa– a partir d'aquest 2019.

En aquest sentit l'adjudicació pública d'avui és un pas més en aquesta direcció. Sobre la irrupció de l'energia solar com a font de subministrament dels trens, l'empresa vol promoure la creació de nous parcs fotovoltaics expressament per a aquesta finalitat i aconseguir així que el 50% de l'electricitat per moure els combois vingui d'aquestes instal·lacions.

stats