Societat 28/07/2014

La Festa Major de Gràcia amplia espais en l'edició amb més mesures de seguretat

La celebració es durà a terme des del 15 fins al 21 d'agost

Ara
2 min

BarcelonaDes del 15 fins al 21 d'agost, Gràcia tornarà a acollir la seva festa major. Enguany s'hi afegirà la plaça de les Dones del 36 i es recuperarà el carrer de Providència com a espais engalanats, en una edició més preventiva i amb més mesures de seguretat que mai. Pel que fa al pressupost, la regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos, i la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, han comentat que "és complicat" resumir el pressupost de la festa, però han explicat que el d'aquesta edició rondarà els 700.000 euros –sense sumar els serveis de seguretat i neteja que són a càrrec de l'Ajuntament– entre capital privat i públic. La Conselleria de Benestar Social hi ha aportat 78.000 euros, la de Cultura 34.000. Fandos no ha precisat el que ha aportat l'Ajuntament perquè no se sabrà del cert fins que finalitzi la festa.

La principal novetat d'aquest any respecte les mesures de seguretat recau en el sistema d'organització de l'auto protecció (Soap), que permet als carrers i places treballar per millorar la seva capacitat de reacció davant qualsevol problema, mitjançant sessions informatives. A més, Fandos ha explicat que per minimitzar l'efecte de la gran afluència de públic, s'ha realitzat un mapa de sentit únic preventiu, que només permetria als visitants caminar en un sentit en determinats llocs en els moments de màxim aforament per facilitar el desplaçament.

També s'han maximitzat les mesures de seguretat pels correfocs, ja que a més de les mesures habituals, es durà a terme una nova acció comunicativa, en què s'advertirà de la presència de trabucaires perquè les persones amb sensibilitat auditiva puguin marxar si ho desitgen. En la mateixa línia, aquest any hi haurà limitadors de so per controlar el volum de les 100 actuacions que tindran lloc al llarg de la festa en 47 escenaris, que s'han distribuït per minimitzar al màxim les molèsties que puguin generar als veïns.

stats