Societat 21/08/2019

Gràcia rebutja els últims incidents a la festa major i parla de "fets aïllats"

Més de dos milions i mig de persones han visitat els carrers guarnits, sobretot durant el dia

Andrea Pumarola
2 min
La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, i el regidor del Districte de Gràcia, Eloi Badia, durant la roda de premsa del 21 d'agost de 2019

BarcelonaEls responsables de l'Ajuntament de Barcelona i de la Fundació Festa Major de Gràcia han condemnat els últims incidents a la festa major del barri, després que una dona denunciés haver patit una agressió sexual quan tornava de les celebracions diumenge a la matinada i de l'incendi de 40 metres del guarnit del carrer Llibertat, que tot apunta que hauria sigut provocat. Tant la presidenta de la fundació, Carla Carbonell, com el regidor del districte, Eloi Badia, han volgut parlar de "casos aïllats", que han condemnat enèrgicament.

"La majoria gaudeix de les festes amb respecte, però sempre hi ha un brètol que fa aquestes accions incíviques", ha dit Carbonell, fent referència a l'incendi del carrer Llibertat. Pel que fa l'agressió sexual denunciada de diumenge a la matinada, Badia ha demanat la implicació "d'entitats, administracions, la comunitat educativa i veïns i veïnes", ja que, encara que "el dispositiu de seguretat millora cada any", assegura que encara queda feina per fer per lluitar contra la "plaga" de la violència masclista. Per això ha demanat la "implicació" de les entitats, la comunitat educativa i la ciutadania en general.

Les Festes de Gràcia d'aquest any han comptat amb més de dos milions i mig d'assistents; les activitats diürnes han sigut les protagonistes. Segons han explicat els organitzadors, el públic, majoritàriament familiar, aprofitava entre les 18 i les 21 hores per veure algun dels 24 carrers guarnits del barri i participar en les activitats populars organitzades pels veïns. Carbonell ha destacat que les festes d'aquest any s'han caracteritzat per ser "familiars, inclusives i sostenibles".

Concentració de rebuig

La nit de dimarts a dimecres, veïnes del barri ja van convocar una manifestació per rebutjar l'agressió sexual de diumenge a la matinada. Aquest dimecres al migdia, uns 150 veïns més del barri s'han concentrat al carrer Llibertat per rebutjar l'incendi d'una part del guarnit, que tot apunta que hauria sigut provocat. "Estem cremats, el guarnit no es toca", assegura un cartell col·locat al carrer. Els veïns han exhibit altres pancartes amb el lema "Respectem el guarnit".

Representants de la Fundació Festa Major de Gràcia han presentat aquest migdia una denuncia als Mossos d'Esquadra per l'incendi. De fet, el cos ja està investigant els fets per mirar de determinar-ne les causes i identificar possibles autors. Els organitzadors de la festa major de Gràcia tenen previst començar a parlar amb les asseguradores per "ajudar tots els veïns afectats", ha afirmat Carbonell.

stats