Societat 02/01/2016

Mig miler de persones s'apleguen en una 'rave' il·legal a Mont-ral des de dijous

Els Mossos d'Esquadra controlen els accessos a la festa i descarten desallotjar-la per evitar incidents

Ara
2 min
Imatge de l'equip de so que s'utilitzava en la festa rave que se celebrava a Ciutadilla, el setembre del 2014 / ACN

BarcelonaUnes 500 persones s'apleguen des de dijous al vespre a Mont-ral, a l'Alt Camp, en una festa 'rave' il·legal. Des de divendres, els Mossos d'Esquadra han limitat els accessos a la zona amb diversos controls i també han efectuat desenes de controls d'alcoholèmia i drogues. De totes maneres, l'alcalde de Mont-ral, Francesc Xavier Pagès, ha apuntat que els assistents podrien estar deixant els vehicles lluny de la zona i apropar-s'hi caminant. La festa s'està celebrant a una pedrera en desús, en una esplanada, propera a una zona boscosa, que ara controlen els agents forestals per vigilar que no es cali foc. Fins aquest dissabte, no s'han registrat incidents.

Segons els Mossos d'Esquadra, l'afluència de gent hauria baixat i la 'rave' podria no allargar-se gaire més. Els assistents van arribar amb desenes de vehicles i camions de gran tonatge, amb matrícules alemanyes, italianes, franceses i espanyoles. L'alcalde de Mont-ral ha lamentat que s'estigui celebrant aquesta festa a la zona. "És una festa clandestina", ha argumentat Pagès, que tem que els assistents "ho deixaran tot brut" i que ha alertat que "pot passar de tot" perquè "no hi ha cap mena de control: ni serveis ni mitjans de socors si algú prengués mal".

Preocupació per la seguretat

"Els primers inconscients són els que organitzen aquestes festes", ha assegurat l'alcalde del municipi, que ha afirmat que tenen poc marge d'actuació perquè no es van assabentar que se celebraria aquesta festa fins que van començar a arribar centenars d'assistents. En cas contrari, ho haurien intentat evitar i així ho faran en properes ocasions. "Ens ha agafat per sorpresa", ha admès l'alcalde.

Al municipi també hi ha la preocupació que es pugui calar foc a la zona i per això treballen els agents forestals. L'alcalde diu que l'esplanada on se celebra la festa "sembla més aviat un desert" però a pocs metres està tota rodejada de bosc. "Creuem els dits i que no se'ls acudeixi fer foc", ha apuntat Pagès.

Malgrat tot, i ja que no hi ha hagut cap incident registrat, els Mossos no tenen previst entrar per desallotjar la festa perquè això sí que podria desencadenar incidents. A més, segons els agents, la zona de la festa està molt allunyada del poble i, per tant, no molesta els veïns.

stats