Societat 06/04/2021

FGC crea una societat per operar al futur mercat ferroviari liberalitzat

FGC Mobilitat assumirà projectes fora de la xarxa pròpia, com el nou servei de tren a l'aeroport del Prat

E.F.
1 min
Un tren de la linia 7 dels FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fa un pas més per poder operar en un futur mercat ferroviari liberalitzat en règim de lliure competència amb altres operadors. El Govern ha donat llum verda a la creació de FGC Mobilitat, una societat dins del grup que serà la que s'encarregarà de futurs serveis tant de viatgers com de mercaderies que siguin encomanats a FGC fora de la seva xarxa pròpia. Entre els projectes que assumirà la nova societat hi ha la gestió del nou servei de tren a l'aeroport del Prat o bé els futurs serveis ferroviaris de connexió amb la Catalunya del Nord que vol impulsar la Generalitat.

FGC Mobilitat és una societat pública, però s'encarregarà només d'activitats en què almenys un 51% dels ingressos provinguin del pagament dels usuaris del servei (i no de subvencions públiques). Això, a la pràctica, permetrà que pugui accedir a crèdit privat i que el seu endeutament no repercuteixi sobre els pressupostos de la Generalitat.

Serà aquesta nova societat la que s'encarregarà de la compra dels trens que ja estan licitats per al servei de connexió amb el Prat i també la que treballarà per buscar socis amb els quals eventualment perfilar una oferta de serveis de tren en connexió amb ciutats com Montpeller, Perpinyà i Tolosa de Llenguadoc.

stats