Societat 08/02/2013

Findus troba carn de cavall en algunes de les seves lasanyes al Regne Unit

Els productes els subministrava la companyia proveïdora francesa Comigel. La marca britànica es desmarca de l'error i l'atribueix a "un problema d'etiquetatge"

Efe
2 min
Lasanya Findus

LondresEl fabricant britànic d'aliments Findus ha descobert que algunes de les seves lasanyes de vedella, subministrades per la companyia proveïdora francesa Comigel, contenen carn de cavall. Findus va informar ahir, dijous, que ha retirat del mercat les lasanyes precuinades de 230, 360 i 500 grams com a "mesura de precaució". La companyia ha qualificat l'error de "problema amb l'etiquetatge" per part del seu subministrador, Comigel, que també proporciona productes alimentaris a altres cadenes com Tesco i Aldi.

L'Agència de Normes Alimentàries del Regne Unit (FSA, en anglès) ha assenyalat, per la seva banda, que va analitzar 18 productes de lasanya de vedella de la companyia, 11 dels quals contenien entre el 60 i el 100% de carn equina. Tanmateix, Findus insisteix que la decisió d'apartar del mercat les lasanyes no obeeix a cap assumpte relacionat amb la seguretat alimentària.

En un comunicat, Findus UK revela que després d'haver fet una investigació a fons dels seus productes, han pogut corroborar que en algunes de les lasanyes de carn de vedella, "produïdes per un proveïdor i no per Findus", han detectat restes de carn de cavall.

L'anunci de Findus UK se suma a l'escàndol desencadenat a mitjans del mes passat, quan es va trobar ADN de carn de cavall en hamburgueses de cinc cadenes de supermercats amb presència al Regne Unit i Irlanda.

A més, el ministeri britànic de Justícia va cancel·lar, el cap de setmana passat, el contracte amb una empresa subministradora de carn a centres penitenciaris del Regne Unit, després de trobar ADN de carn de porc en productes etiquetats com 'halal'. Les restes porcines van ser trobats en empanades i pastissos de carn suposadament proporcionades com a aliments 'halal', acceptables segons la llei islàmica o xaria, que prohibeix estrictament als musulmans menjar carn de porc.

stats