Societat 31/08/2016

El fiscal reclama cinc anys de presó a un neonazi de Sabadell que tenia un arsenal a casa

La policia li va confiscar una pistola de fogueig, tres d'antiavalots, sis armes d'aire comprimit, munició real i 170 armes blanques, incloent-hi espases, matxets, destrals, navalles i estrelles 'ninja'

Enric Borràs
2 min

BarcelonaEl fiscal antiodi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, reclama cinc anys de presó al presumpte autor del blog Despierta Europa!, Jesús Álvarez, un neonazi de Sabadell a qui la Policia Nacional va confiscar un autèntic arsenal. Guardava a casa tres pistoles d'antiavalots, una de fogueig, sis armes d'aire comprimit, dues caixes amb bales de diferents calibres i 170 armes blanques, incloent-hi espases de diferents mides –una de camuflada en un bastó–, matxets, dagues, destrals, navalles, bats de beisbol, porres i fins i tot estrelles 'ninja'. L'escrit dedica 35 pàgines només a descriure les armes que li va trobar la policia.

Jesús Álvarez, a través del blog publicat a divisionbarna88.blogspot.com, publicava continguts "ofensius, denigrants i vexadors" contra immigrants, estrangers, musulmans, jueus i subsaharians. Tot, "defensant a ultrança la supremacia de la 'raça ària'" i "difonent les idees nacionalsocialistes del III Reich", segons l'escrit d'acusació del fiscal. El blog està clausurat, però aquí en podeu consultar la còpia que va guardar l'arxiu digital Archive.org. Segons va publicar 'La Directa', l'acusat estava vinculat al Casal Tramuntana i a PxC.

Imatge de la portada del blog de l'acusat

El fiscal acusa Álvarez d'un delicte de provocació a l'odi i a la violència i d'un de delicte de tinença d'armes prohibides. Al blog qualificava el mestissatge de "pla criminal i despietat per destruir els europeus", els africans de "cafres indomesticables" amb "brutalitat innata indòmita" i "inferiors" incapaços de fer o entendre cap "esforç intel·lectual". També atacava els jueus dient que no tenien "sentiment humà, amor als altres, aferrament a la terra i culte a l'heroisme"; i als musulmans assegurant que són "una plaga d'invasors i usurpadors sense escrúpols" que "volen dominar-nos i posar-nos al seu servei". Afirmava que tan sols causen "mort i desolació".

Identificat per descuit

L'escrit d'acusació fa un repàs dels continguts del blog, que n'inclou contra els estrangers en general, la immigració, salutacions i referències nazis, etc. També explica que, tot i que el blog era anònim, l'autor també tenia un compte de Facebook per promoure'l on va publicar-hi una fotografia d'ell amb una espasa, i que així el van poder identificar. El 28 de juny de 2013 la Policia Nacional, que temia que tingués armes prohibides, va escorcollar casa seva.

A banda de les armes els agents hi van trobar tota mena d'adhesius, emblemes, banderes i símbols nazis, revistes i publicacions racistes, propaganda falangista i neonazi, arxius informàtics amb referències nacionalsocialistes... L'acusat, segons el fiscal, també creava i distribuïa per internet imatges racistes, xenòfobes i antisemites.

stats