Societat 13/01/2017

Investiguen si Barcelona Regional va retribuir els "serveis polítics" de dos col·laboradors convergents

La fiscalia es querella contra l'extinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà Antoni Vives, l'exdirector de l'empresa municipal i els dos treballadors

Ara
2 min
Dos milions sota sospita a Barcelona Regional

BarcelonaLa fiscalia acusa l'extinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i l'exdirector de l'empresa municipal Barcelona Regional (BR), Willy Müller, de pagar amb diners municipals "els serveis polítics" de dos col·laboradors de Convergència que van ser contractats per aquesta empresa i van cobrar, en total, 214.612 euros. La fiscalia ha presentat una querella contra tots quatre que ja està en mans d'un jutge de Barcelona.

En el seu escrit, el fiscal Emilio Sánchez Ulled qualifica d'"arbitrària" la gestió de l'empresa municipal durant l'època de Xavier Trias com a alcalde de Barcelona. L'actual equip de govern liderat per Ada Colau va presentar fa mesos una denúncia davant el ministeri públic que ha descartat la majoria dels extrems denunciats excepte el d'aquesta contractació.

Es tracta de Jesús Arévalo Bravo, exalcalde convergent de Cervelló i contractat per BR entre gener del 2012 i maig del 2015, i Antonio Miquel Cerveró, més conegut com a 'Leslie', el vocalista de Los Sirex, que va estar contractat per l'empresa municipal entre juliol del 2014 i maig del 2015. Segons el fiscal, tot i cobrar de l'empresa municipal, tots dos eren "completament desconeguts a l'entitat, no es coneix quina feina feien ni consta que estiguessin adscrits a cap altre organisme municipal".

La fiscalia acusa Vives d'aprofitar-se del càrrec per contractar-los

En la seva querella, la fiscalia acusa l'extinent d'alcalde d'Habitat Urbà d'aprofitar-se del seu càrrec com a president del consell d'administració de l'empresa municipal per "aconseguir" que el director de BR els contractés "amb plena consciència que mai farien cap treball". La tesi del fiscal és que en realitat el sou dels dos treballadors servia per retribuir "serveis polítics i tasques de proselitisme veïnal" amb diners públics.

La fiscalia assegura que Arévalo va cobrar de BR tot i tenir "dedicació exclusiva" com a alcalde de Cervelló. Explica que l'haurien contractat per l'assistència tècnica d'un projecte de dispersió de contaminants que sí que es va fer però que ell mai hi va participar. Miquel l'haurien contractat, ja jubilat, com a assessor pel pla d'usos de platges, amb la categoria de titulat superior, "tot i que no disposa de la titulació universitària requerida", ni hauria fet cap feina per a BR, segons el fiscal.

Vives ha assegurat en declaracions a l'ARA que estan "tranquils" i que aportaran als jutjats "tota la documentació" per demostrar que tant Arévalo com Miquel "van treballar i van participar en reunions" de l'empresa municipal. En aquest sentit, explica que "treballaran al costat de la Justícia per aclarir el que calgui en relació amb la contractació de dos treballadors".

També ha destacat el fet que la Fiscalia hagi arxivat la resta d'acusacions fetes per l'actual equip de govern municipal. De fet, assegura que ha demanat als advocats "que comencin a estudiar de manera immediata les diferents formes com es pot exigir que es repari" el mal fet al seu honor: "És trist, perquè s'ha fet una pilota enorme d'una cosa que no era certa", ha remarcat.

La fiscalia desestima la resta de suposades irregularitats denunciades per l'actual equip de govern, que acusava els antics responsables convergents de BR d'aprofitar-se de les contractacions externes de l'empresa, qüestionava la utilitat de l'exposició 'Ciutat Port' i dels diners invertits en l'activitat internacional de BR. El fiscal considera que "no hi ha cap delicte" en aquests àmbits.

stats