TRIBUNALS
Societat 12/01/2013

La fiscalia demana l'absolució de Delta Zero per l'incendi d'Horta

Ara
2 min
L'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol del 2009  va provocar la mort de cinc bombers.

BARCELONA.La fiscalia va canviar ahir de posició sobre la imputació de Carles Font -conegut com a Delta Zero-, màxim responsable dels bombers en l'incendi d'Horta de Sant Joan, pels delictes d'imprudència greu amb resultat de cinc morts. Si fins ara s'havia mantingut neutral, ahir, durant una vista a l'Audiència Provincial de Tarragona en què s'havien de resoldre els recursos contra la interlocutòria de la jutge de Gandesa, el ministeri fiscal en va demanar l'absolució.

D'aquesta manera, la fiscalia va respondre la petició expressa de la defensa de Carles Font, que en el seu recurs li havia demanat que es pronunciés. Segons la fiscal, no s'han apreciat prou motius per imputar Font. La fiscalia també ha defensat el seu recurs d'apel·lació contra la interlocutòria del jutjat de Gandesa, que separava el cas en dues causes.

Segons l'advocat de l'acusació particular, Pau Simarro, el canvi de posició de la fiscalia deixa l'acusació sola contra tres defenses: "Estàvem separats, però estem enfrontats. Tenim la defensa de Carles Font, la fiscal que farà de segona defensa, i una tercera que és l'advocat de la Generalitat". Simarro va insistir ahir que Font "és el responsable que els cinc bombers hagin mort" a causa de la seva "desatenció en l'evolució de l'incendi", que va trencar "el nexe causal" entre el mateix incendi i les morts. Segons el seu punt de vista, els piròmans, Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner, únicament són responsables de causar l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Els tres magistrats de l'Audiència Provincial de Tarragona van sentir ahir els vuit advocats representants de les parts personades en la causa del foc d'Horta de Sant Joan durant cinc hores. Per la complexitat del cas i el gran volum d'informació, els jutges van demanar un mínim d'un mes i mig per resoldre els recursos. Simarro preveu que l'Audiència Provincial mantindrà la resolució de la jutge de Gandesa de separar el cas en una causa per als piròmans i una altra per a Delta Zero.

stats