Societat 27/04/2018

La fiscalia recorrerà la sentència de la Manada

Manté que han de condemnar els cinc processats per violació i no per abusos sexuals

Montse Riart
1 min
Cinc dels nois de la Manada, un dels quals és guàrdia civil i un altre militar de l’exèrcit espanyol, durant la seva estada a Pamplona el 2016 pels Sanfermines, quan es van produir els fets.

BarcelonaLa fiscalia de Navarra ha anunciat que recorrerà els pròxims dies al Tribunal Suprem la sentència de nou anys de presó per als cinc integrants de la Manada. En un comunicat assegura que "els fets són constitutius d'una agressió sexual (violació) i no d'abús sexual", com va considerar l'Audiència de Navarra, que va descartar aquest delicte perquè no veia violència ni intimidació en l'actuació dels homes.

El ministeri públic ja havia demanat gairebé 23 anys de presó per als acusats. En el seu informe final del judici, la fiscal del cas va assegurar que els fets "es van produir sota violència i intimidació". Assegurava que la noia no s'havia resistit a l'agressió "perquè no tenia cap altra opció sinó deixar-se fer", donada la superioritat dels condemnats: "Per què, si era una relació consentida, li van robar el telèfon? El més lògic era intercanviar-se els números, no robar-l'hi", va assegurar en l'últim dia de judici.

L'acusació particular i l'acusació popular, exercida pel govern de Navarra i l'Ajuntament de Pamplona, ja van anunciar ahir que hi presentarien recurs. La defensa de quatre dels acusats també ho farà. En aquest cas perquè considera que els seus clients haurien de quedar absolts.

stats