Societat 22/10/2013

Fitch veu consolidada la forta posició financera de Barcelona

En el seu informe, l'agència de ràting manté a la ciutat una qualificació de BBB- i valora positivament la liquidació de l'any 2012 de l'Ajuntament

Ara
1 min
Imatge de l'Avinguda Diagonal de Barcelona

BarcelonaEl darrer informe emès per l'agència de rating Fitch, del 21 d'octubre del 2013, fa una valoració positiva de la liquidació de l'any 2012 de l'Ajuntament de Barcelona, de la qual destaca els forts resultats pressupostaris i posa en valor l'economia dinàmica i uns molt bons indicadors del deute de la capital catalana.

Davant aquestes consideracions, l'agència manté per a la capital catalana el nivell màxim de ràting que li permet el deute sobirà d'Espanya (BBB-), tenint en compte que la previsió negativa és la que correspon a l'estat espanyol.

Segons l'anàlisi de Fitch, es consolida una forta posició financera de Barcelona a través d'un endeutament molt controlat. L'agència considera que el nivell de deute de la institució seguirà estable en el mitjà termini i preveu un bon manteniment dels resultats d'ingrés i despesa per als exercicis 2014 i 2015.

Així mateix el document subratlla que l'índex d'atur a Barcelona del quart trimestre del 2012 és del 18,7%, per sota del 23,9% que correspon a Catalunya.

Qualificació positiva de Standard & Poor's

La valoració de Fitch se suma a la revisió anual de Standard & Poor's sobre la qualificació financera a la ciutat de Barcelona, feta pública el 26 de juliol, en què es destaca la bona gestió econòmica de l'Ajuntament i la situació pressupostària i financera de la ciutat, la qual manté la qualificació intrínseca –valoració específica en cas que la ciutat no estigués condicionada pel deute sobirà– de AA.

stats