Societat 25/03/2015

Els investigadors de l'accident encara no han desxifrat la gravació de la caixa negra: "És massa d'hora"

Els treballs poden allargar-se fins les pròximes setmanes fins poder entendre la gravació, però un portaveu diu que no poden descartar per ara "cap hipòtesi", ni tan sols la d'una acció terrorista

Ara
1 min

BarcelonaEls investigadors de l'accident encara no han desxifrat les veus de la caixa negra: "És massa d'hora", ha afirmat en una roda de premsa a París un portaveu de l'Oficina d'Investigacions i Anàlisis per la Seguretat de l'Aviació Civil (BEA). Els treballs poden allargar-se fins les pròximes setmanes fins poder entendre la gravació. La primera de les dues caixes negres de l'avió va ser localitzada el mateix dimarts a les 17.00 hores.

El portaveu de la BEA no ha volgut confirmar ni desmentir si de la gravació se'n pot deduir que els pilots de l'avió estaven o no conscients en els moments previs a l'accident: "No tinc cap comentari a fer". A preguntes dels periodistes, tampoc s'ha volgut pronunciar sobre si la catàstrofe es podria atribuir a una acció terrorista: "No descartem cap hipòtesi".

També ha assegurat que els tècnics treballen en l'audició del fitxer d'àudio "utilitzable" que s'ha pogut trobar en una de les caixes negres, tot i que han robat "dificultats" en la comprensió de la gravació de sons i veus. Especialistes francesos, alemanys i espanyols treballen en les tasques d'investigació.

stats