Societat 05/01/2021

Barcelona es prepara per si neva a les cotes altes de la ciutat

L'Ajuntament ja s'ha activat i preparat per actuar si és necessari escampar sal i retirar neu

Ara
1 min
El projecte de la MAT que ha de travessar el Parc Natural de Collserola és una necessitat per als responsables de REE.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest matí el Pla d'Actuació d'Emergència Municipal per Neu i Gel en fase d'alerta davant les previsions meteorològiques que apunten que pot haver-hi precipitacions en forma de neu en cotes altes de la ciutat a partir d'aquesta nit i demà al matí. En principi, serien de caràcter feble, poden arribar a cotes per sota dels 200 metres d'altura i fins i tot caure al litoral, tot i que el principal risc es concentra a les comarques de Girona i el Maresme aquesta tarda.

Els equips d'Ecologia Urbana, Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona s'han activat i preparat per actuar en cas que sigui necessari, per escampar sal i retirar neu si qualla als carrers i carreteres, han indicat fonts municipals. En total, a Barcelona hi ha 113 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l'hivern per a l'ús del veïnat, i 700 tones emmagatzemades per als serveis municipals en cas que sigui necessari.

A més de la disponibilitat de sal per evitar l'acumulació de neu i gel, el Pla d'Actuació d'Emergència Municipal per Neu i Gel preveu mobilitzar recursos municipals específics perquè estiguin preparats en cas necessari, entre els quals 21 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal i vuit amb pala llevaneus.

stats