Societat 03/02/2016

La Fundació FECAC demana revisar l'adjudicació de la Fira d'Abril

Consideren que l'Ajuntament no ha adjudicat l'esdeveniment "a la millor opció, sinó al millor postor"

Ara
2 min
Una imatge de la Fira d'Abril d'enguany a Barcelona / ARA / CRISTINA CALDERER

BarcelonaSi aquest dimarts el govern de BComú va anunciar que el guanyador de la Fira d'Abril era la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), aquest dimecres l'entitat enfrontada amb els guanyadors, la Fundació FECAC, ja ha demanat la revisió del concurs. La Fundació FECAC va ser l'única entitat que va competir en la licitació pública del contracte de cessió d'un espai al Parc del Fòrum per a la celebració de la pròxima edició de la fira.

En una nota de premsa, la Fundació FECAC ha assegurat que "les amenaces de la Federació FECAC a la taula de contractació i a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, podrien haver condicionat el concurs". Per a la Fundació FECAC, l'empresa de l'Ajuntament de Barcelona Barcelona Serveis Municipals (BSM) "no ha adjudicat la Fira d'Abril a la millor opció, sinó al millor postor".

El gerent de Recursos de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Llinares, va apuntar ahir en l'anunci de la resolució del concurs que en l'adjudicació "el factor econòmic ha estat determinant" i que "els 90.000 euros que ha presentat la Federació FECAC han fet disparar la puntuació respecte a l'oferta que ha presentat la Fundació FECAC, per un valor de 20.000 euros". "Ens sorprèn la desmesurada oferta econòmica efectuada pel nostre competidor malgrat haver declarat públicament la inviabilitat de la Fira d'Abril amb les condicions exigides per l'ajuntament", assenyala la Fundació, que assegura que també li "estranya" la validació de la candidatura de FECAC "tenint deutes pendents amb l'administració pública".

Per a la Fundació, mentre ells han mantingut en tot moment una posició d'absolut respecte al procediment concursal, la Federació FECAC "ha pressionat públicament la taula de contractació i l'ajuntament, amb diferents amenaces". A mitjans del mes passat, en ple concurs, la FECAC va manifestar la seva sospita "que l'Ajuntament de Barcelona no té cap interès a celebrar la Fira d'Abril de la mà de FECAC" i va arribar fins i tot a dir que "pràcticament descartava" organitzar a Barcelona la fira per les condicions tècniques i econòmiques imposades pel consistori, que comporten reduir a la meitat les atraccions de fira, després dels accidents que van ocórrer l'any passat.

stats